Raili kommer hem


I dag fick Raili komma tillbaka hem efter två veckor på korttidsboendet Kolarebacken på Mariestads sjukhus. Två veckor som har varit bra för henne då hon blivit av med en medicin som inte passade henne alls och också fått chansen att få hjälp både dag och natt. För även om hon har fortsatta minnesproblem så mår hon betydligt bättre nu och det var roligt att jag och Anneli kunde köra tillbaka henne hem till Ekebo.

Det mesta av dagen har vi ägnat åt att se till så att hon får en bra start nu när hon ska bo hemma igen. Vi var och handlade på Oxen alla tre och givetvis träffade vi folk som vi kände där. Jag en kamrat som bor på Snapen och Raili en gammal väninna. Oxen är en magnet, man kan inte gå dit utan att träffa vänner trots att man som jag och Anneli varit borta från stan sedan början på 80-talet. Ni kan se en bild från Oxen här nedan.

När Anneli gick till banken för att fixa lite papper så bar jag och Raili upp julsakerna till förrådet och sedan spelade vi kort. Chicago givetvis. Och det var kul att se att hon fortfarande har koll på korten och att hon tycker att det är kul att spela. Själv hade jag osedvanlig tur och precis när Anneli kom tillbaka hade jag fått fyrtal i tior och ett äss i topp. Nästan skamligt.

Nu kommer Raili att få hjälp med sina mediciner två gånger om dagen och det känns tryggt för oss. Dessutom kom en kvinna från kommunen hem med ett larm åt henne. Också det känns bra för oss som bor på lite distans.

I dag hade Skaraborgs Allehanda en liten artikel om mitt lyckade föredrag i Skövde i går i tidningen. Ni kan se den här ovan. Men jag var inte den ende som kom i tidningen nu, det kunde jag konstatera när jag plockade upp en gratistidning som heter Unica Mariestad (ni vet unicaboxen som ju tillverkades här) och hittade bilder från min gamla arbetskamrat från Mariestads.Tidningen Jan Fleischmann, en text av en annan kamrat från samma tidning, Håkan Larsson, och en annan text av min barndomsvän Titti Nilsson. Så kul!

När vi ändå var hos Raili tog vi med henne till Humlet som är ett boende för äldre men där alla kan gå och äta för att bjuda på lunch. Det blev något så ovanligt som spenatsoppa med ägghalvor och pannkakor. Jag kan inte minnas när jag åt spenatsoppa senast men det var nog på 90-talet.

Har också pratat en god stund med Louise på Ufopodden som håller på och styr upp det kultursamtal som jag ska delta i i Eskilstuna den 8 februari. Vi diskuterade vilka klipp ur podden som ska spelas upp och vad vi kan diskutera kring dem. Just nu ser det ut att bli Hessdalenavsnittet och det om Operation Sjöfynd.

Innan vi kramade Raili hej då körde vi till Böckernas hus igen eftersom jag lyckades glömma min halsduk där i går. Och när vi väl kom dit kom Anneli på att hon glömt sina handskar hos sin mamma i Mariestad. Ibland undrar jag vilka som är mest senila. I vilket fall var det trevligt att träffa Peter igen och prata en stund innan vi körde genom vintermörkret mot Järfälla med ett stopp på Max i Örebro för var sin burgare. När vi väl kom hem var klockan 20.

Markus hade haft en bra dag och erbjudits ett jobb på en golfbana här i stan. Nu håller vi tummarna för att det också blir av! Han behöver verkligen en inkomst så att han kan börja spara för ett eget boende. Något som minsann inte är lätt här i Stockholmsregionen.

Lite mer ufo har det också blivit. Spikade att hålla föredrag för Rt143 igen men det blir först i maj. Vi har haft det lite svårt att få våra kalendrar att synka. Kul att få komma tillbaka dit och prata igen! Och så har jag fortsatt den oändliga debatten med en chemtrailsman. Han, och en del andra, tycks tro att man kan se skillnad på olika kondensstrimmor och bara genom att titta på dem bedöma om de är vanliga utsläpp eller chemtrails. Inget kunde vara mera fel. Jag har en känsla av Att jag måste skriva om detta i UFO-Aktuellt – igen.

Innan kvällen var slut hade jag också tagit ett porträttfoto av Anneli som hon behöver till ett nytt id på jobbet och petat in en 647:e bok i min ständigt växande bibliografi över böcker på svenska som tar upp ufo på ett faktamässigt sätt. Den här gången var det boken ”Spårlöst försvunna” som ingår i en serie från Illustrerad Vetenskap som jag köper in åt AFU som tog upp Bermudatriangeln. Och det på ett bra och läsvärt sätt.

Sedan tog jag hand om tvätten men kom i alla fall i säng före 01.

På Humlet har de en modell av Gamla stan i Mariestad.

När jag och Raili var på vinden hittade vi ett gammalt bleknat kort på Åstabrona.

Loading