Tandläkare och Serieslussen


Gav mig iväg hyfsat tidigt hemifrån i dag eftersom jag hade en tandläkartid för att fixa en lagning som lossnat. Och det är tyvärr inte första gången som just den ramlar bort. Enligt tandläkaren sitter den så till att det är svårt att få den att fästa och kanske måste jag på sikt få en krona insatt om jag vill sluta betala en tusenlapp per gång för att fixa lagningen.

Efteråt gick jag in på Serieslussen som ligger några hundra meter från tandläkaren och hittade några Lucky Luke-album som jag inte hade. Nu saknar jag elva av 91 album. En del av dem är mycket svåra att få tag på. Ni kan se butiken på bilden här ovan och min lista över vad jag har när det gäller Lucky Luke och andra hittar ni här.

Sedan bar det vidare till Lilla Asien för att äta lunch. Och där är det buffet och eftersom jag hade gott om tid blev jag sittande.

När jag kom till jobbet högg Peter Wolodarski mig för ett snabbt samtal om coronaviruset. Eftersom jag är skyddsombud för redaktionen ville han prata med mig innan han en stund senare skulle samla till stort informationsmöte för redaktionen och annonskontoret. Det kom att handla om hur vi, om läget blir värre, ska kunna börja jobba hemifrån för att säkra tidningens utgivning.

Efter stormötet hade jag ett kortare möte med några ur fackstyrelsen.

Coronasmittan påverkar hela samhället. I andra delar av världen har den förändrat det mesta. Vi får väl se hur allvarligt det blir i Sverige men jag hoppas att det inte går samma väg som i Italien eller Iran.

Under dagen kom två dystra nyheter. En ikon inom ufologin, Ted Phillips, avled i går. Dessutom är CUFOS Jennie Zeidman mycket sjuk. Många i det gamla gardet börjar bli just gamla och den generationen är på väg bort. Det är givetvis en enorm kunskapsförlust för ufologin i stort och väldigt tråkigt för oss alla som har haft kontakt med dessa personer under flera år. Det var ju inte så länge sedan Stanton Friedman gick ur tiden till exempel.

Så mycket mer ufologiskt blev det inte i dag förutom en diskussionen inom gruppen som arrangerar vår utställning i Norrköping. Annars var det fullt fokus på coronan, inte minst på det första dödsfallet i Sverige som kom i dag. Jag skötte liverapporteringen och en hel del artikelskrivande och det var först framåt midnatt som allt lugnade ned sig.

Mat blev det även om det blev sent, först vid 21-tiden då jag kunde lämna all direktrapportering för en stund och gå till La Barca. Som tur var hade de kvar av lunchen, som var en av mina favoriteter pljeskavica, så det blev en bra middag.

Hem efter 01 för att ta ned tvätt. Men Markus hade dammsugit och det var bra! Själv hade jag en hög med post att ta hand om.

 94 total views,  1 views today