Fönsterbytet förbereds


Eftersom fönsterfirman från Uppsala kommer och byter nästan alla våra fönster på huset med start i morgon så ägnade jag och Anneli en timma åt att flytta undan lampor, växter och annat som kan ligga i vägen, gardiner plockades ned och jag passad på att dammsuga bakom en hylla som jag rensade nere i källaren.

Vi kommer alltså att ha hantverkare hos oss under den kommande veckan och vi har lagt detta så att jag skulle vara ledig och kunna vara hemma. Så min plan är att ägna en hel del av tiden åt att sitta och skriva på nya boken – förutom i morgon då jag drar ned till AFU på eftermiddagen för en intervju med UR.

Efter lunch (en god köttgryta signerad Anneli) gav jag mig av till bussen, utrustad med min kollega Maurizio Vergas nya bok ”Flying saucers in the sky” som tar upp den stora ufovågen 1947. Ni kan se den här ovan.

Boken är intressant men engelskan lite haltande och gör ibland sammanhanget lätt svårt att begripa. Men jag har bara hunnit börja läsa.

Även i dag var vi en handfull som verkligen satt på jobbet, vilket inte betyder att alla andra inte jobbar. Folk jobbar precis lika mycket som tidigare men har hemmet som bas. Många är också på presskonferenser och intervjuer. Men vi som måste vara här är inte så många.

Och även i dag var fokus på cornasmittan och folk läser hur mycket som helst. Vi har aldrig haft fler läsare på DN.se och det känns verkligen att vi gör skillnad. Vi gör nytta.

Fick ett mejl från en person som observerat ett för honom okänt föremål över Stockholm i går under dagen. Eftersom jag visste att jag inte skulle hinna prata med honom frågade jag om det gick att någon annan ringde upp, och det gick bra. Så Kenth på rapportcentralen tog tag i det och gjorde ett bra jobb.

Coronan upptog alltså all min tid också i dag och det blev ett antal artiklar och en massa uppdateringar, den sista så sent som strax före 01 när amerikanska CDC meddelade att man rekommenderar att samtliga arrangemang med fler än 50 personer ställs in i USA.

Hemma till 01.30, tog ett par hårda mackor med kaviar och ett glas mjölk och kände mig nöjd med hela passet. Känns som att jag och hela nattgänget verkligen gjort skillnad. I säng före 02.30 sedan jag konstaterat att den kontaktperson jag brukar messa med i Tjeckien nu slagit fast att coronaviruset är något som reptilfolket spridit över jorden. Oklart varför.

 90 total views,  1 views today