Allt mer ställs in


Sverige håller på att stänga men som tur är har vi inte nått till rena panikåtgärder ännu även om risken finns att vi hamnar där. När jag var iväg till posten i dag (som ligger på Coop i Barkarby) kikade jag förbi hyllan med toapapper och kunde konstatera att uppgifterna om hamstring av den varan är sanna även här ute i Järfälla. Till vilken nytta köper man på sig flera balar? Ni kan se en bild av det hela längst ned i bloggen.

Alla påverkas vi av det som händer i samhället just nu och coronaskräcken griper omkring sig. Men mitt i hysterin finns givetvis också en verklig risk att de äldre och de multisjuka ska smittas och kanske inte kunna få den hjälp de behöver. Allt ser ut att ställas in just nu och själv har jag fått se två av mina föredrag flyttade till hösten. Det ena skulle ha hållits på biblioteket i Norrtälje den 26 mars och det andra ingick i Vetenskapsfestivalen i Göteborg den 26 april. Biblioteket ställer in alla offentliga aktiviteter i några månader och den stora Göteborgsfestivalen ställer in allt som skulle ha arrangerats under flera dagar.

I spåren av detta har ju UFO-Sverige, som ni vet, ställt in 50-årsfirandet på obestämd tid. Förhoppningsvis kan vi genomföra det innan året är slut. Vi vill helt enkelt inte bidra till att samla ett stort antal personer på en plats och därmed öka risken för smittspridning. Nu går vi ett steg till och ställer in vårt planerade, och årligen återkommande styrelsemöte i Ängelholm den 28 mars. Vi tycker att det är onödigt att folk från stora delar av södra Sverige ska träffas och riskera de äldres hälsa.

Det är väldigt tråkigt att göra detta, inte minst för att det drabbar Hotel Lilton där vi alltid bor. Hotellet drivs av en av våra tidigare lokalgruppsmedlemmar och när jag pratade med Anna i dag så var hon orolig för hela verksamhetens framtid.

I dag har jag också ställt in en träff som vi brukar ha med gamla kompisar från Mariestad i Mariestad den 4 april. Alla var överens om att det var det enda riktiga. Så ser det ut. Och någon Eurovision blir det inte heller, trist. Hade givetvis varit roligt att få åka till Rotterdam men beslutet var väntat.

Om ni undrar över bilden här ovan så är det en ny Neipa, alltså en New England ipa, som heter Apocalyptic thunder juice Neipa från Amundsen. Den fick betyg 5 i DN så vi var tvungna att prova och såväl Markus som Anneli gillade den också. Två flygande tefat finns på burken och inget av dem verkar vara på besök i något vänligt syfte.

Under kvällen fick jag ett mejl från en person i norra Sverige som heter Robert. Vi har aldrig tidigare varit i kontakt med varandra men det värmer att läsa det han skriver och hur han fattar precis vad jag står för: ”Först och främst vill jag tacka för fantastiska böcker och då framförallt boken ’Det okända’ vilket jag inte bara läst från pärm till pärm ett antal gånger utan också två jular i rad gett bort som julklapp. Inte mitt eget exemplar dock. Ett uppslagsverk av klass. Jag brinner för folktro och väsen och ’Det okända’ är verkligen en bra bok för inte bara spännande memorat utan också att alltid bli påmind om hur man på ett kritiskt plan, utan att förringa personens dess upplevelse, kan ta sig an historien.”

Precis så. Lyssna, döm aldrig och ha respekt. Sedan får man självklart dra sina egna slutsatser.

Också i dag har vi satsat ett antal timmar på städning, nu av nedre planet. Anneli har känt sig lite bättre i foten efter antibiotikan börjat verka och tillsammans med Markus har vi skrubbat och dammsugit. Jag har också tagit mig an en del papper som nu hamnat på rätt plats i sina pärmar och burit ut en del saker i garaget så att det blivit lite mindre trångt en trappa ned.

Jag har också gjort ett försök att komma fram till Ticket för att avboka en biljett men kom bara till en svarare som lät mig förstå att de jobbade under väldigt stort press och jag fick rådet att ringa tillbaka en annan gång. Så det får jag väl göra.

Jennie, som sköter våra Facebooksidor, kunde meddela att antalet nya medlemmar där ökar i en stadig ström. Det verkar som att många sitter hemma och tycker sig ha tid med nätet då så mycket annat är inställt. Så många hittar fram till UFO-Sverige just nu trots att vi alltså inte syns så mycket ute.

Tillsammans med Tobias har jag också hjälpt den amerikanska gruppen som jag jobbar med och som är på väg att ta fram ett intressant avslöjande med lite teknisk support. Det ska bli spännande att se vilka reaktionerna blir när allt väl är färdigt och publicerat.

Framåt kvällen lagade Anneli och jag mat och sedan kikade vi på ”Auktionssommar” som är ett bra program. Förra året vann två killar från Mariestad! Men det är ju prylarna som är kul att se. Det finns många fina saker där ute!

Har också jobbat en liten stund med min bibliografi över svenska böcker som tar upp ufo på ett faktamässigt sätt. Inga nya titlar dock men väl lite andra tillägg. Och så har jag varit i kontakt med en kollega på den amerikanska västkusten i ett annat angeläget ufoärende.

En hel del mejl under kvällen men i säng för att läsa vid 23.

Tomma toapappershyllor och en skylt där butiken gör sitt bästa för att få folk att inte köpa allt de ser.

 115 total views,  1 views today