Badminton och videomöte


I dag var jag med på ett videomöte via Google Hang out med klubbstyrelsen på DN. Det handlade givetvis om arbetsförhållandena nu under coronaeländet och hur det kommer att fungera när så många arbetar hemifrån. Ni kan se oss diskutera här ovan. Jag är ju hemma och är ledig också i dag men kommer att gå på skiftet i morgon igen och då blir det taxi in till jobbet. För att slippa åka kommunalt.

För att inte tappa konditionen åkte jag till Komethallen och spelade badminton med Stefan. Där var det glest med folk och det hade vi också räknat med. Hela badmintonavdelningen för oss själva och några få själar i omklädningsrummet. När jag kom till kassan blev jag stående en kvart och prata med personalen som hade massor av frågor att ställa om viruset och allt som händer. Det känns bra att kunna hjälpa folk att få svar på frågor de går och funderar på. Så många intervjuer och så mycket som jag läst om detta virus så har jag rätt mycket kunskap nu.

Badmintonmatchen blev väl inte riktigt som vi hade tänkt oss. Att jag fick stryk med 8-15 i första set är ju sådant som händer men sedan fick jag ett hugg i knäet i andra set, som om en nerv kommit i kläm, så jag fick helt enkelt säga till Stefan att jag inte kunde spela vidare vid ställningen 3-5. Som den gentleman han är föreslog han att vi skulle återuppta matchen där när vi ses nästa gång. Så för det bli.

För att inte sumpa chansen till motion fortsatte vi att slå i tio minuter eller så, för att stå still och spela fungerade ju bra, och det blev en riktig genomkörare det också med många långa bollar som gav bra känsla i kroppen. Det kändes riktigt bra efteråt.

Hemma blev det lunch på rester och det var bra att bli av med lite burkar i kylskåpet.

Peo Wärring hörde av sig och undrade hur läget var så här i coronatider. Han var frisk och verkade ha det helt okej. Men liksom för mig har han fått ställa in ett föredrag. I Peos fall skulle han ha pratat om de amerikanska myndigheternas ufoarbete för Skaraborgs UFO-förening. Men det blev inte av.

Hemma har jag fortsatt att städa undan papper, svara på mejl och skriva brev. Har varit i kontakt med Jordan i Oregon och Andy i Utah angående en samling ufomaterial som just nu är till salu. AFU har inte de ekonomiska muskler som krävs för att kunna köpa det men jag vill i alla fall följa det hela för att se var det kan hamna till slut och om vi då kan få möjligheten att ta del av det. Vi får se.

Anneli är hemma för att bli frisk från sin onda fot och i dag kunde hon till och med sitta ute i solen en stund. Det var riktigt vårväder och krokusen tittade upp i gräsmattan. Det finns hopp! Själv började jag fundera på om det inte är dags att byta till sommardäck. Vinterdäcken har ju inte kommit till särskilt mycket nytta den här säsongen utan mest slitis mot en massa asfalt.

Har också tagit hand om en del tvätt och efter den första upptäckte Markus att det läckte vatten från tvättmaskinen. Men det var ingen panik. Jag kände igen problemet från ett tidigare tillfälle och gjorde rent luckans tätning och kanten från avlagringar och så var det tätt igen. När vi ändå var nere i tvättstuga bestämde jag och Anneli oss för att ta bort de rätt bedagade små rullgardinerna som satt där. Så det var bara att ge sig upp och skruva.

Framåt kvällen tittade vi på ”Gräns” som vi hört mycket gott om och det var en väldigt speciell och stark film. Udda men bra. Och så skrev jag ett brev till, den här gången till en man i Umeå som skänkt flera böcker till AFU, något jag tackade honom för. I säng framåt 01 blev det.

 98 total views,  1 views today