Matlåda!


För första gången sedan jag kom till DN 1990 har jag tagit med mig en matlåda till ett nattjobb. Jag har för vana att lämna datorn för en stund och sätta mig ned på en restaurang och äta min middag som jag förbeställt på telefon. Det går snabbt.

Men med tanke på coronaläget så undviker jag att gå ut och äta. Så dag blev det matlåda med spaghetti med köttfärssås. Gott men lite påvert.

Innan jag tog taxin till jobbet (också en säkerhetsåtgärd) åt jag och Anneli frukost med Ylva som vi hämtade i bil i går (säkerhetsåtgärd) och som tillbringat natten här och sedan blev det lunch.

Ute sken solen och det blev en fin dag, men kylig.

Hela arbetsdagen har det varit fokus på viruset och jag har fortsatt lajva men också gjort intervjuer med flera virusexperter. Och framåt kvällen direktrapporterade jag statsminister Stefan Löfvens tal till nationen och en kvart efter talet var klart hade jag en 3.900 tecken lång artikel klar för papperstidningen.

Så mycket annat blev det inte gjort, men tro mig, coronabevakningen tog all min tid.

Ser att min stalker fortsätter att ljuga och hitta på, vilket är bra. Det gör det bara lättare att samla material till min polisanmälan. Lögnerna är särskilt intressanta eftersom han hittat på citat som personer aldrig sagt. Vilket gör att flera kan agera mot honom. Vattnet blir allt djupare och det är uppenbart att personen bakom de knäppa förföljelserna inte mår bra. Tragiskt.

Desto roligare var det att se att mina tidigare DN.se-kamrater Åsa Larsson och Linnéa Jonjons är ordentligt igång med sin firma och sajt Källkritikbyrån där de tillsammans med Jack Werner fortsätter att viralgranska uppgifter på nätet. Mycket bra! Jag önskar dem lycka till med detta viktiga arbete.

En rätt tuff dag där vår chef Pontus höll sig hemma och chefade oss på distans efter att han känt sig lite förkyld. Fungerade bra det också.

Blev sittande till en bra stund efter 01 för att svara på mejl.

 105 total views,  1 views today