Intervjuad i Faktum


I dag fick jag det senaste numret av Faktum som är en tidning som tar upp situationen för hemlösa i Göteborg och som Situation Stockholm säljs av hemlösa. Tidningen innehåller givetvis en massa annat också och i det här numret är jag intervjuad om idén om att det skulle kunna finnas varelser på Mars. Som ni kan se här ovan är även min väl astronomen Marie Rådbo intervjuad. Nu handlar det ju inte om ifall det finns varelser där nu utan mer om hur tanken på att det skulle kunna finnas avancerat liv en gång föddes.

Annars har jag tagit ett grepp på ett antal brev som inte blivit besvarade men som jag efter fem timmars skrivande nu har svarat på och dessutom kört till brevlådan. Det blev faktiskt två utflykter med bilen i dag då jag och Anneli också rensade i garaget och körde till återvinningen i det fina vårvädret.

Men mest har jag suttit inne och skrivit. Fick mejl från en tidigare arkivarie som nu blivit forskare i Kanada som ville intervjua mig om AFU. Han hade blivit tipsad av Provincial Archives of New Brunswick där jag har en bra kontakt som nu arbetar med att ordna Stanton Friedmans arkiv. Ju fler kontakter man har desto fler nya blir det vilket är bra för AFU.

Jag har satsat ett par timmar på att skanna en bunt ufobilder som jag och AFU fått låna av Lionel Beer i London. Det tar en stund att skanna och jag skulle önska att jag kan skaffa en ny och snabbare skanner. Tids nog måste det bli en sådan.

Har också diskuterat coronasmittan med flera på Facebook, inget engagerar lika mycket som den just nu. Men också den lilla intervjun om Mars skapade endel oväntade kommentarer. Ska man tro kommentarerna så tiger Nasa om att det 1/ Finns mikroskopiskt liv, 2/ Att det finns varelser som vi, 3/ Att det finns baser på Mars, 4/ Att det växer gräs och annan växtlighet där. Och jag som trodde att vi levde på 2000-talet där fakta fortfarande hade någon betydelse. Tydligen inte. Lite besviken är jag nog.

Frågan är varför en del alltid ska lyfta fram det mest extrema så snart det handlar om rymden eller om ufo. Folk verkar misstro myndigheter utan att det egentligen finns någon orsak, inte minst den amerikanska rymdstyrelsen Nasa. För mig som följt rymdforskning sedan tidigt 70-tal är det obegripligt men i dag verkar det ligga närmare till att tro på konspirationsteorier och det extrema istället för det vetenskapliga.

Framåt eftermiddagen kom Markus hem och sedan åt vi middag tillsammans innan jag och Anneli tog paus med Antikrundan. Aldrig fel. Dessutom fanns det några riktigt kul intervjuer med personer som sagt sig ha sett Storsjöodjuret tagna ur SVT:s arkiv. Jag var ju själv i Östersund och filmade för en DN-serie som jag gjorde för några år sedan. Spännande!

Ser att en gammal film från 2013 där jag är intervjuad har börjat valsa runt igen. Intervjun med mig gjordes i Toronto dit jag flög in och ut från ena dagen till den andra. Det hela handlar om spökraketerna och ni kan se den här om ni vill.

Det blev en ganska lugn dag men jag fick rätt mycket gjort i alla fall vilket jag är nöjd med.

 127 total views,  1 views today