Bokutflykt till Linköping


I dag kom en av fönsterkillarna tillbaka och jobbade vidare med fönsterblecken och en tröskel men vi hann bara säga hej efter en snabb frukost innan jag och Anneli tog bilen och körde till Linköping för att hämta en billast med böcker från ett dödsbo. Den som hade gått bort hette Lars Thörnqvist och var en trogen läsare av UFO-Aktuellt under många år och efter kontakt med en av hans söner hade vi fåt okej att hämta alla böcker vi ville ha.

Det tar lite drygt två timmar att köra till Linköping men vädret var fint och det rullade på bra. Under resan ned löste vi Melodikrysset och lyssnade på en del annat på radio. På vägen till huset där sonen och hans fru väntade passerade vi Lasses gamla arbetsplats, Saab, där han arbetat med att utveckla flygplan. Han var också jazzmusiker och spelade i ett mindre band.

Det visade sig att han hade rätt mycket mycket och efter att ha packat och burit så fyllde vi hela bilen faktiskt. Nu var inte allt ufoböcker eller böcker inom det okända utan vi fick även ta sådant som vi tror ska gå att sälja. Allt för att få in lite extra pengar till AFU.

På vägen hem stannade vi på McD mellan Linköping och Norrköping, körde på drive thru och satte oss sedan ute på en bänk och åt vår lunch innan det bar vidare hemåt.

Som tur var var Markus hemma och kunde hjälpa till att bära in de välfyllda flyttkartongerna, tungt lastade med böcker. Sedan var det bara för mig att börja gå igenom allt. Det tog en stund men är alltid spännande eftersom man ju aldrig hinner titta på allt medan man plockar och packar.

Hittade några böcker om jazz som jag sålde till Staffan i Uppsala direkt och en del som jag själv var intresserad av, mest tidningsklipp. Bland annat ett par Flygrevyn från 1957 med rymdartiklar.

Efter ett antal timmars jobb var allt sorterat och klart och nu väntar Böckernas hus som nästa destination.

Det var skönt att sätta sig till bords för att äta och Anneli hade fixat levande ljus till middagen som blev thai i form av hämtmat eftersom vi inte hunnit handla, det får bli i morgon. Sedan blev det filmtajm via Netflix och filmen ”The Laundromat” från 2019 som handlar om skandalen med Panamapapperen. Klart sevärd med Meryl Streep. Kanske ingen toppfilm men intressant eftersom den gav en inblick i hur dessa brevlådeföretag i skatteparadis arbetar.

I säng strax efter midnatt efter att ha klistrat in en del urklipp.

Anneli och jag tog en lunchpaus på McD mellan Linköping och Norrköping.

 175 total views,  1 views today