Sista spiken


I dag slog snickaren som har ansvarat för fönsterbytet sista spiken i huset och därmed är allt installerat. Att han kom tillbaka i dag trots att allt egentligen var klart berodde på att jag klagat på en skada och lite annat smått som jag ville ha åtgärdat innan vi betalar.

Så nu har han bytt ut tre brädor i trappan ut till verandan och satt upp ett handtag på utsidan av dörren där.

Precis när snickaren dök upp kom också Gunnar som skulle köra bort grenar från sin gård och stannade och plockade med sig också våra grenar efter klippningen av träden härom dagen.

Pratade en stund med Anders Berglund om det kommande styrelsemötet som äger rum på lördag och då i form av ett chattmöte. Vi hoppas att det ska fungera bra. Hade också ett längre samtal med Anders på AFU för att tillsammans få till en bra redovisning av vilka donationer och aktiviteter som AFU har fått och genomfört under 2019. Ska med i UFO-Sveriges verksamhetsberättelse som en punkt.

Fick en intressant (?) fråga på UFO-Sveriges Facebooksida från en person som undrade vad vi trodde om coronaviruset. Jag skrev att min uppfattning är att det är ett vanligt men speciellt virus som har en helt naturlig förklaring och det trodde nog inte frågeställaren. Verkar som att personen trodde att det var utomjordiskt.

Har också varit i kontakt med en vän i Tjeckien som nu har väldigt svårt att klara uppehället då hela samhället stängt. Men hon berättade också att folk i Tjeckien sett hur en hel flotta av farkoster passerat Venus härom kvällen. Jag berättade att det var Starlink-satelliterna. Inte så lätt att veta om man inte kollar upp saker.

Satte mig också och gjorde klart tre korta artiklar med bilder till och mejlade dem till Vadsbo museum för att de ska kunna använda i sitt arbete med sommaren utställning. Om den blir av, vilket jag hoppas. Men man vet aldrig med tanke på viruset.

När det gäller viruset gjorde jag en intervju med en ansvarig på Getinge som tillverkar respiratorer som vi sedan publicerade på DN.se framåt kvällen.

Annars skötte jag liven hela kvällen. Och där var det full fart och dystert nog passerade antalet döda i världen 50.000 och antalet smittande en miljon under den tiden. Men jag skrev också om kraftiga vindar som ställde till det ordentligt här på ostkusten. Vi fick till och med snö under kvällen!

Björn var snäll och gick och hämtade vår kvällsmat på Rosa Drömmar när stormen rasade som värst. Men den var värd att slita lite för eftersom jag beställt ärtsoppa med pannkakor och fick en rejäl laddning med sex pannkakor, massor med soppa, en stor burk grädde och en lika stor med sylt.

När jag kom hem var det bara att konstatera att snön låg kvar och att termometern pekade på nollan. Ni kan se mig och det vita pudret på bilden ovan. Det är sista dagen på passet och nu väntar några dagars ledighet.

Kvällens mat. Det går att leverera ärtsoppa som take away.

Loading