Till Enköping och hem


Jag inledde dagen med ett telefonmöte med min skyddsombudskollega på DN Hans Arbman för att gå igenom en risk-och konsekvensanalys som vi gör tillsammans med redaktionsledningen inför de förändringar som just nu genomförs på tidningen med anledning av coronasmittan. Vi pratade en halvtimme och fick till en hel del bra synpunkter.

Sedan blev det tidig lunch och lite mejljobb. Bland annat skrev jag till en sajt som stulit min senaste bok och lagt upp den och påpekade att om de inte tog bort den inom ett dygn så skulle jag polisanmäla. Det tog bara några timmar så var den borta. Jag har också kopplat in Bonniers på detta. Det olustiga är att min stalker hade lagt upp en länk till den olagliga sajten och försökt få folk att gå in där för att stjäla min bok. Han har alltså försökt att få folk att begå ett brott. Nu är jag inte förvånad över detta eftersom han och det påhittade förening han påstår sig driva har visat sig vara en person som inte drar sig för sådana saker. Det säger en hel del om hans verksamhet.

Efter lunch tog jag bilen till Enköping samtidigt som jag pratade med vännen Bertil i telefon, ett samtal vi hade börjat redan innan jag gav mig av. Bertil är kunnig och påläst när det gäller ufo överlag men särskilt när det gäller de intressantare svenska fallen där han lagt ned en hel del tid på att söka upp och intervjua vittnen.

När jag närmade mig Enköping avslutade vi samtalet och istället stannade jag till vid den plats där ”ufostugan” en gång låg. Vi kastades ju ut från den tillsammans med Enköping-Sala UFO-förening en gång för att tomten skulle bebyggas. Men efter alla år står den fortfarande tom och växer allt mer igen. Ni kan se den bakom mig och Mats Nilsson, som var målet för resan, här ovan. Ni kan se att vi höll den sociala distansen.

Skälet till att vi träffades där var att det är halva vägen mellan Stockholm och Sala och att Mats hade med sig ett antal lådor med det senaste numret av UFO-Aktuellt och lite Rapport-Nytt som ska till AFU och till mig. Det blev ett kort möte innan vi åkte tillbaka till våra respektive orter.

Vill ni läsa lite mer om ”ufostugan” så rekommenderas Håkan Blomqvists blogg.

På vägen hem plockade jag först upp ett paket med frimärken som jag bjudit på vid en auktion på nätet och sedan Anneli som har varit på jobbet i dag. Solen sken och all snö som kom i går var som bortblåst.

Det är alltid roligt med lite ”nya” frimärken att gå igenom. Så det ägnade jag några timmar åt utan att bli klar. Lite terapi så här efter ett hårt pass. Markus och Anneli tog tag i dammsugningen och gjorde en bra insats. Kvällens mat blev Janssons och det var riktigt gott, har vi inte ätit sedan i julas tror jag. Jag och Anneli satte oss i soffan en stund också för att titta på ”The Post” om hur Washington Post gick från att vara en lokaltidning till att bli en utmanare till New York times. Sevärd, inte minst för oss journalister.

Sist på kvällen fick jag mejl från våra arkivkollegor i Oregon som erbjöd AFU ett par böcker av Billy Meier varav en signerad till Wendelle Stevens för en valfri summa plus frakt. Jag bjöd en hyfsad peng och nu kommer de att skickas till AFU.

Lite kontorsjobb avslutade kvällen och så i säng vid 01.

Nu är det tomt efter ufostugan.

Markus gjorde en fin dammsugningsinsats under dagen.

Loading