Jobb med nya UFO-Aktuellt

I dag började jag arbetet med nummer 2 av UFO-Aktuellt och räknar med att ägna mesta delen av min lediga tid den här veckan åt tidningen. Jag har fått in en del material men väntar på mer och dagen har framför allt gått till att skriva på en egen artikel om några intressanta fall som tyvärr inte har något säkert observationsdatum vilket gör dem svåra att kontrollera.

Trots det kan det vara bra att berätta också om sådana observationer eftersom de berört personerna som gjorde dem starkt.

Jag har också fortsatt med källarprojektet och bland annat fotograferat av ett antal förstasidor på tidningar av historiskt värde som jag vill spara. Nu har jag gått igenom alla och sparat dem som jag verkligen vill ha kvar, övriga kommer jag att lägga ut på Tradera tids nog. Ni kan se en av dem jag behåller här ovan. Stockholms-Tidningen den 23 november 1963 som inte hade fått till mordvapnet riktigt rätt. Men det var nog ganska oklart i det läget.

Pratade med en kvinna i Lund vars man har gått bort och som vill skänka böcker till AFU. Men det blir inte nu. Hon har en dotter som är känslig för infektioner och tar det säkra före det osäkra och undviker oss stockholmare. Klokt. Sannolikt blir det framåt hösten som jag åker ner dit.

Hade också ett långt och intressant samtal med polismyndigheten i Malmö men det får jag återkomma till.

När jag och Anneli hade lagat kvällsmat i form av kyckling i sötsur sås (Anneli gjorde det mesta jobbet) så lät vi oss väl smaka och satte oss sedan för att titta på finalen i ”Mästarnas mästare”. Lite tråkigt att serien är slut nu igen och det är bara att hoppas på en ny säsong. Men vad vet man i dessa coronatider.

Fick telefon från min vän från Journalisthögskolan (42 år sedan nu!) Bengtåke Carlsson som numera är pensionär men fortsätter skriva krönikor. Bengtåke är en man full av spännande berättelser och vi pratade länge. Jag bjöd tillbaka med några av mina egna innan vi konstaterade att det hade varit roligt att ses.

De sista tre timmarna av kvällen återvände jag till datorn för att fortsätta skriva på min artikel till UFO-Aktuellt. Tre fall är med i den nu och vi får se om jag ska peta in något mer. Eftersom så många personer hör av sig till mig och vill berätta om sina upplevelser så känns det bra att några också hamnar i tidningen så att fler får ta del av dem.

Strax efter 01 kände jag mig klar för sängen.

 136 total views,  1 views today