Till Färjestaden via AFU och hem

Några av lådorna från vår resa. Anders tog emot.

I morse vaknade vi en stund före 07 på Best Western i Karlshamn där natten varit varm. Att använda täcket var inte att tänka på. Men efter dusch och en god frukost i en glest besatt hotellmatsal checkade vi ut och satte oss i bilen i det soliga, och efter hand, blåsiga vädret.

Vi tog E22 fram till Karlskrona och sedan småvägar via Torsås till E22 igen. En riktigt vacker väg och roligare än Europavägen. Längs vägen fick vi se en rådjursmamma gå över vägen med sitt lilla kid, riktigt gulligt.

Sedan tog vi Ölandsbron över till Färjestaden för att träffa Ann-Marie Engström vars man hade gått bort för ett par år sedan. Nu hade hon läst om mig i tidningen och ville att AFU skulle ta hand om hans böcker. Ann-Marie berättade att mannen, Ingemar Karlsson, hade varit en stor beundrare av mina böcker och dessutom hört mig hålla föredrag vid ett par tillfällen. Sådant värmer.

Ann-Marie Engström vid böckerna vi fick, lådan var också full

Efter en kopp te och lite prata fick vi adressen till den lokala återvinningen vilket var bra. Som jag skrev i går var en del av böckerna från Skånes Fagerhult sönderrivna och skadade så att göra dem till arkivet var knappast en god idé. Nu hamnade de i en container med brännbart.

Carl-Anton fångad mitt i tuggan på Shell.

På vår väg hemåt stannade vi för lunch på Shell i utkanten av Oskarshamn. Det blev korv med bröd och dricka i all enkelhet men så var vi rätt mätta efter frukosten fortfarande och allt hade gått så mycket snabbare så klockan hade inte hunnit bli mer än 11.30 då stannade till Men vi köpte med var sina Skagenröramackor också för att äta lite senare under resan. En lätt utspridd lunch.

Vi ringde också och pratade med Mats som då skulle in på undersökning. Och när jag senare på kvällen ringde igen var allting klart och han hade fått fina besked! Inga stora fel utan allt skulle läka av sig självt när det gällde magen och antibiotikan för blodförgiftningen fortsatte att göra nytta. I morgon får Mats åka hem igen!

När vi kom fram till AFU hade vi kapat nästan två timmar på vårt schema, mest för att en kamrat vi skulle ha träffat i Kalmar inte hunnit packat böckerna vi skulle få ännu. Han lovade istället att köra upp dem till Stockholm vid tillfälle. Och blev det korta pauser.

Anders och Peter mötte upp och så gick vi igenom en del av lådorna från Nils-Olof Jacobson som jag och Carl-Anton inte hunnit titta på. Allt i bok- och tidskriftsväg plus cd-skivor och vhs-band bars in till AFU medan jag tog med fyra lådor med korr och papper att sortera innan det placeras på arkivet.

Carl-Anton, som säljer en del böcker på Parthenons sajt till förmån för AFU plockade med sig en bunt som nu ska användas i en pågående bokrea.

Efter att ha tankat körde jag till Nyköping och släppte av Carl-Anton men först bar vi ned alla kassar med böcker som han tagit hand om under resan till Parthenons boklager.

När jag äntligen kom hem var klockan bara 17.45 och det var som alltid skönt efter en lång resa. Anneli hjälpte mig att packa ur alla lådorna som ska till Böckernas hus och det som skulle in för att sorteras. Det är alltid kul att gå igenom det man fått med sig hem, inte minst de kassar som Carl-Anton samlat in, och köpt, åt mig sedan sist. En hel del fina frimärken där!

Det tog någon timma att gå igenom allt och sedan åt vi middag som Anneli lagat innan jag körde tillbaka hyrskåpbilen till Circle K. Att jag inte lämnade den med det samma berodde på att Markus hade vår bil och inte kunde plocka upp mig förrän vid 21.

Det blev lite softande också framåt kvällen då jag och Anneli tittade på ett avsnitt ”Morden i Midsomer” på dvd. ”Det står skrivet i stjärnorna” innehöll både lite ufoanspelningar och mycket astronomi. I säng vid 02 efter att ha svarat på en del mejl från när och fjärran.

Loading