Dubbla poddar och åter på jobbet

Jag och Alex i studion.

Efter att ha kört Markus till banan inväntade jag taxin som skulle ta mig Massamedias studio på Hantverkargatan för att under ett par timmar spela in två poddar i serien ”Sekter”. Vi startade 11 efter att jag pratade en stund med programledaren Alex Letic (bilden ovan) på gatan utanför dörren till studion då ingen annan hade hunnit dyka upp.

Det har varit en hel del förberedande läsning innan jag kunde ge mig in i detta poddprojekt. De två ämnen hade inte mycket med varandra att göra – illuminaterna och Korpelarörelsen. Nu körde vi illuminaterna mellan 11 och 11.45 och sedan Korpela mellan 12.30 och 13.15 med avbrott för lunch på gården. En god chicken tikka-variant bjöds jag på.

Mycket att hålla ordning på alltså samtidigt som det gäller att hålla samtalet ledigt, trevligt och informativt. Vilket inte är så svårt då Alex är en duktig programledare som vet att nappa på det jag säger och som kan frångå manus när så behövs.

Efteråt pratade jag en stund med det övriga produktionsgänget också. Börjar ju känna några av dem nu då det här var min fjärde och femte podd i serien. Enligt Alex hade de tidigare jag gjort gått väldigt bra.

Sedan var det ingen idé att åka hem utan det bar av direkt till jobbet nästan 90 minuter för tidigt. Fixade lite privata saker och kollade in hur det gick med min stora Tegnellintervju som faktiskt fortfarande läses av många trots att den sedan länge försvunnit från ”flaket”, alltså DN.se:s förstasida. När kvällen var slut hade 360.000 personer läst den med en rätt fantastisk lästid på i snitt drygt fem minuter. Det är ett enormt genomslag.

I dag blev det inte några sådana artiklar skrivna men en hel massa smått och gott. Inte enbart corona faktiskt. Hann med att hämta pizza på Barca men sedan var det bara att randa på igen.

Och så kom frysen på plats i matsalen på DN. Jag har lobbat för att den trasiga som plötsligt försvann för några månader skulle ersättas och i dag blev det så. Kanon!

Fick ett nytt tangentbord av it-Markus som har underlättat mitt liv ordentligt. Snabbare och mera korrekt. Något som kommer att göra mitt arbete enklare.

Hem vid 01.10.

Frysen på plats.

 276 total views,  1 views today