Ny mikro, tidning i lådan och vackra moln

I dag var det dags. Efter 30 år slängde vi ut den gamla mikrovågsugnen och jag körde till Elgiganten och köpte en ny. En Whirlpool även denna gånge eftersom den gamla visade sig vara ett tåligt märke. Vi lyckades till och med få igång den utan att läsa instruktionsboken. Vem läser sådana förresten?

Dagens glada nyhet var att en vän i Lund hade hittat styrelsepapper, klippböcker och (snart) även medlemsbladet efter Engelholms metafysiska förening (cirka 1971–1975) som var en tidig ufoförening men med ett brett intresseområde, precis som vi alla hade på 70-talet. Ett antal kilo material som snart kommer att kunna tas om hand av AFU. En del av den svenska ufohistorien!

En annan trevlig nyhet var att UFO-Aktuellt damp ned i lådan så nu har både den och Rapport-Nytt anlänt. Bra sommarläsning. Liksom min artikel med Tegnellintervjun som nu har lästs av fler än 363.000, den ska jag fortsätta följa för att se när det tar slut.

Har också talat med släkting till Nils Eriksson (han med stenfilmen) i dag och han i sin tur bad mig ringa en annan som kan veta mer om vad som hänt med filmen. Tyvärr fick jag inget svar utan får försöka i helgen.

I dag tog Anneli bilen och körde mot Avesta efter att ha plockat upp Ylva. De ska hälsa på en tidigare arbetskamrat till Ylva i ett par dagar så jag och Markus blir ensamma hemma.

Innan jag tog mig till jobbet ringde jag JK och RÅ för att intervjua handläggare där i ett ärende som jag håller på att skriva om. Men det blir först i nästa vecka som det ser ut.

Rätt mycket att göra på jobbet där jag fick börja med att skriva 4.500 tecken om läget i USA, när det gäller coronamsittan, för papperstidningen. Tog 90 minuter innan jag kunde börja tänka på annat. Ett kort avbrott när jag och Björn gick ned till Lilla Asien och plockade med oss var sina hämtmat som vi åt i DN:s matsal. Helt ensamma.

Fick förresten ett mejl från Convini, som levererar mat och dryck till våra kylskåp, som nu lovade att fylla på med lite mackor och annat också. Jag skrev och klagade i går eftersom utbudet blivit sämre. Nu fick jag en snabb reaktion från en chef.

Markus har spelat golf i dag, KM, och gick runt på banans par vilket är bra med tanke på att han inte spelat särskilt mycket utan mest jobbat hittills i år. Det ligger han trea på inför morgondagen.

Nattlysande moln klockan 01.18.

Hem vid 01 och på vägen tog jag bilder och en film på vackra nattlysande moln som syntes fint i norr när vi körde över Tranebergsbron. Filmade en kort snutt också som jag lade ut på Facebook. Finns även sist i bloggen.

Väl hemma satte jag mig med en tallrik jordgubbar och mjölk och läste tidningen.

 155 total views,  1 views today