Frimärksfix och ufojobb

Rune Östlunds bild från den 10 januari 1985.

Det var skönt att sova ut till 10 efter ett intensivt femdagarspass. Och innan jag hann komma upp ringde Raili och ville prata lite så Anneli hivade in luren i sängen eftersom hon hade ett eget samtal på mobilen.

Jag har använt dagen till att gå igenom alla frimärken som Gunnar skickade med Anneli när de sågs i Sala i helgen. En bra och avkopplande sysselsättning så här första ledighetsdagen. Har också kikat på en del nya rymdfrimärken som en kille vill sälja till mig och valt ut en del som jag saknar.

Har också lagt ned lite tid på att gå igenom Birgit Sälgströms pärm som Anneli hade med sig från Säter. Birgit var som mest aktiv inom UFO-Sverige och Västerbergslagens UFO-förening i slutet av 80-talet och början av 90-talet. Hon var en noggrann och duktig fältundersökare men börjar bli till åren nu och var snäll och skickade med en pärm med sina klipp och lite annat till AFU.

Ovan kan ni till exempel se ett foto taget av Dala Demokratens fotograf Rune Östlund den 10 januari 1985. Den kopian från originalnegativet fanns i pärmen tillsammans med en annan bild, även den tagen av en DD-fotograf Bilderna togs under en period med många observationer i Dalarna men är tyvärr ganska informationssvaga. Man ska inte tolka det man ser på dem som en exakt avbildning av de föremål som fotograferna försökte fånga eftersom de togs på frihand och rörelseoskärpan har gjort sitt för att förändra formen.

Anneli och några väninnor hängde med Markus på Bromma för att få lite undervisning i golfspelandets ädla konst och de hade tur att klara sig från regnet som ställde till det även i dag. Men framåt eftermiddagen blev det något bättre denna underliga sommar med jättevärme och kyla.

Under tiden som de var på banan, och veckohandlade efteråt, fortsatte jag med frimärkena men passade också på att svara på en del mejl och betala räkningar.

En hemmadag i alla avseenden. Kom i säng strax efter midnatt sedan vi sett på en ”Martin Beck”-film som vi redan sett en gång förut. Är det sommar så är det.

 182 total views,  1 views today