Brev och städning och planeter

När Anneli var på golfbanan i Viksjö och Markus jobbade i Bromma så städade jag hemma. Satte mig också en stund vid datorn och skrev mejl till mannen i Kalifornien som jag talade med i går för att göra klart exakt vad AFU är intresserat av när det gäller donationer.

Det är nämligen inte ovanligt att personer som vi talat med inte uppfattar att vi är intresserade av att bevara ALLT som har med det okända att göra. Inte enbart böcker till exempel. Och inte enbart material som har med ufo att göra, även om det var så AFU en gång började.

I dag är vi mycket bredare än så och har varit det under många år.

Skrev också ett brev till Birgit Sälgström och tackade för hennes dination i form av en pärm med klipp och utredningar som hon överlämnade till Anneli förra helgen. Det är viktigt att ge en återkoppling till alla som är i kontakt med oss.

Sedan gjorde jag i ordning en packad fil med material om Peter Nilson och mejlade den till forskaren i Kalifornien (en annan person alltså) så att han kan använda det när han skriver sin biografi över Peter. Det är verkligen en ära att få vara med på ett hörn där.

Lunch blev det i form av kyckling med potatissallad som stod i kylskåpet. Och som sällskap ett avsnitt ”Simpson’s”.

Hittade också en bok som nämnde ufo som jag inte hade koll på, så nu har jag fört in den i min ständigt växande biografi över faktaböcker på svenska som tar upp ämnet. Så nu har jag skrivit om 660 titlar.

När jag kom till jobbet fick jag ett tips om att de ryska myndigheterna i dag publicerat sin utredning om mysteriet i Djatlovpasset. Ni minns de nio ungdomar som 1959 försvann under en skidfärd i Uralbergen. Jag satt och åt min entrecôte tillsammans med Pontus när jag fick tipset men så snart jag ätit klart satte jag mig och skrev. Och det blev kvällens mest lästa artikel trots att den skrevs sent.

Kvällen blev rätt olik gårdagens då jag skrev en räcka notiser på kort tid. Nu skrev jag två riktigt långa artiklar på ett par timmar. Förutom Djatlov skrev jag en bakgrund om Roger Stone som också många ville läsa. Roger Stone är verkligen en inte bara udda utan också rätt läskig figur i amerikansk politik. Det är tydligt hur han är beredd att göra det mesta för att gynna sig själv och andra som han ser upp till.

Att han lagt sig till med ett spretigt v-tecken med båda armarna utsträckta i klassisk Nixonstil säger också en del.

Så i dag var fokus inte lika mycket på snabba nyheter, även om jag skötte liven också, utan på lite långläsning för att ge våra läsare lite extra. Funkade bra visade det sig.

Jag och Markus spanar.

På vägen hem från DN plockade vi upp Markus som varit hos Niklas på mat och sedan fortsatte vi två ut till Barkarby och fågeltornet för att kika efter kometen som doldes av moln men vi såg fyra planeter och månen vid 02.30-tiden. Först på denna lite skakiga handhållna film (överst) syns Venus som lyser starkt vid horisonten i nordost, sedan Mars och månen lite längre österut och till sist Jupiter (starkast) och Saturnus i öster. Häftigt! Allt filmat från Barkarby.

På vägen ut mötte vi en polisbil som vände och följde efter oss en stund innan den åter vände och lät oss vara. Han tyckte kanske att vi körde lite fort men det tror jag faktiskt inte att vi gjorde.

Efter spaningen bar det hem och i säng efter 03.

Och så här såg månen ut.

 332 total views,  1 views today