Bad och sol

Thomas ser ut som om han går på vattnet.

Anneli var uppe först och körde Markus till jobbet i Bromma men jag följde i hennes spår och gick ut och plockade ned alla tipspromenadfrågorna, plockade in disken och städade undan lite annat smått som inte blev gjort i natt.

Ylva, som sovit över, satte sig under partytältet och åt frukost i den varma förmiddagssolen. Till slut skulle temperaturen visa 30 grader i skuggan innan dagen svalnade av.

När Thomas och Kristina och pojkarna dök upp drog vi grabbar minus Linus till Hässelby för att bada. För mig var det premiär. Kallt till en början men snart var det bara skönt.

Klar för årets första dopp.

Det blev bara en timme där för sedan var vi tvungna att åka hem för lunch (rester) och för att ta hand om vårt utbytesbord som kom i dag. Det vi köpte för en vecka sedan var ju trasigt men nu monterade jag och Niklas ihop det nya och kunde konstatera att det funkade utmärkt.

Anneli körde Thomas, Kristina och pojkarna till Bålsta där de skulle ta tåget till Västerås för att träffa vänner.

Det blev en lugn dag hemma. Jag har suttit vid datorn en stund och uppdaterat gårdagens blogg och så har jag ringt och bokat några möten på tisdag då jag också tar bilen till AFU för att lämna några lådor med UFO-Aktuellt och en del annat.

Vid 15.30 åkte jag till Bromma för att plocka upp Markus som slutat jobba då och upptäckte några skyltar med försäljning av skivor inte långt från golfbanan. Så när Markus väl satt i bilen körde vi det och gick ned i en källare för att se vad det var för något egentligen.

På butiken.

Det visade sig vara en kul butik med inte bara skivor utan också en del affischer och prylar. Jag och Markus pratade en stund med ägaren, Lars Postner, och efter en stund slog jag till på en tidig vinyl med Santana plus på två med Spotnicks som jag enbart köpte för deras rymdinspirerade omslag.

Inköpta.

Hittade också två mindre affischer med sf-anknytning. Inga av de stora kassasuccéerna genom tiderna om man säger sig. Ni kan se dem här ovan. ”Latitude zero” från 1969 och ”Z.P.G. – Nolltillväxt” från 1971 där förkortningen står för Zero Population Growth.

På vägen hem stannade vi till på Åkermyntan och köpte 800 gram högrevsfärs som vi sedan förvandlade till ett antal goda burgare på grillen hemma. Avåts på verandan tillsammans med en massa annat gott mellan bröden. Och så iskall mjölk till!

Den 19 juli är ett viktigt datum i min ufohistoria eftersom det var då 1946 som en spökraket störtade i sjön Kölmjärv i Norrbotten. En händelse som fick mig ordentligt intresserad av hela spökraketfenomenet. Jag har intervjuat flera av vittnena och även den som ledde undersökningen och jag kan ännu i dag inte förstå vad det var som skog ned. En gåta i ordets rätta bemärkelse.

Sist i kväll softade jag och Anneli framför ett avsnitt ”Morden i Midsomer” på Kanal 8 innan Anneli gick och lade sig och jag satte mig vid datorn. Jag hade kontakt med en vän inom Mufon som nu kommer att påverkas direkt av Jan Harzans gripande. Hennes jobb kommer att flyttas till annan ort och hon förlorar helt enkelt sin anställning. Så tråkigt!

Och alla som jag är i kontakt med säger samma sak: Ingen visste något förrän de fick läsa det på polisens Facebooksida. Trots tt flera dagar gått sa Jan inget till någon annan, ingen i styrelsen, ingen på jobbet. ”Vi känner oss bedragna”, skriver flera till mig. Det kan jag förstå.

Och till sist ännu en badbild.

Niklas fångade gruppen av badpojkar.

Loading