Bokdonationer och intervjuad på AFU

Sören Boström på Folkbladet intervjuar mig och Anders Liljegren.

Efter att ha packat bilen med senaste numret av UFO-Aktuellt och några kassar med annat material körde jag söder ut vid 08.30 i morse. Målet var AFU men på vägen stannade jag till utanför Nyköping för att hämta en kasse med böcker och annat som Carl-Anton samlat ihop till mig. Plus ett fotoalbum från Roger Ersson som ska till åkan Blomqvist för att skannas.

Jag hade räknat med att stugan skulle vara tom när jag kom fram till Carl-Anton och Britt-Marie men båda var kvar och vi hann byta några ord innan jag var tvungen att fortsätta. Som vanligt hade Carl-Anton fått tag på lite spännande saker åt mig, bland annat en utgåva av ett Tintinalbum som jag inte hade förut och lite frimärken.

Det var soligt och fint hela vägen till arkivet och inte så mycket trafik så jag var framme strax före 11 och kunde parkera strax innan Sören Boström på Folkbladet dök upp på sin cykel. Sören skulle intervjua mig och Anders Liljegren och så snart som jag burit in allt så började vi pratet. Ni kan se oss på Sven-Olov Svenssons bild här ovan.

Vi pratade väl på i trettio minuter innan Sören var tvungen att ge sig av tillbaka till redaktionen och då passade jag och Sven-Olov på att köra bort lådorna med arkivexemplaren av det senaste numret av UFO-Aktuellt till lagret.

Eftersom jag hade två besök till att göra stannade jag bara en kort stund innan jag åkte till Ingo för att tanka och Max för att äta en burgare, som avåts i bilen.

Vägen tillbaka mot Stockholm var långt ifrån lika solig. Regnet vräkte ned i tio minuter och fortsatte skvätta ett tag. Men framåt Nyköping, som jag passerade utan att stanna den här gången, kom solen tillbaka.

Gabriel Wallberg i sitt bokförråd.

Klockan 14.15 stannade jag utanför Gabriel Wallbergs port i Skärholmen för att hämta ett antal kassar med böcker som Gabriel skänker till AFU för att sälja. Vi fick också en skeptikerbok som går in i själva samlingen. Gabriel själv säljer böcker och håller till på Bokbörsen, vilket verkar fungera bra. Så det är nog där jag ska lägga ut en del av de mera intressanta böckerna jag får in och som inte går till Böckernas hus.

Caitlin, Kerstin och Elliot.

Efter lite prat körde jag vidare till Liljeholmen och min tidigare arbetskamrat Kerstin Sedvallson och hon mötte upp på vändplanen för att visa mig ner i garaget där hennes barnbarn Caitlin och Elliot hade börjat bära ned böcker med hjälp av hissen. När allt var inplockat i bilen var det hyfsat full.

Det var trevligt att träffa Kerstin en stund eftersom det var några år sedan hon slutade på DN. De böcker jag fick från henne var framför allt deckare och trädgårdsböcker.

Eftersom allt gick så snabbt och bra var jag hemma i god tid och kunde bära in böckerna i garaget för att börja gå igenom dem. Högen som ska till Tidan har vuxit ordentligt nu. Dessutom fick jag med en del böcker från AFU som inte tillhör de ämnen som vi vill ha i våra samlingar så det är säkert sju flyttlådor som ska säljas allt som allt. En del av dem psykologiböcker från Nils-Olof Jacobsons arkiv.

Jag hittade också en del som kan platsa på AFU och någon enstaka som jag behåller själv. Medan jag jobbade på där ute kom Anneli med kex och goda ostar som blev mitt fika tillsammans med en kall cola som jag redan hade tagit med.

Jag hittade även ett par jazzböcker som jag messade bilder på till Staffan Kihlström och han köpte en av dem direkt. Och så fick Markus en trave golfböcker som han verkligen uppskattade!

Nummer 6 för i år.

I dag kom nya numret av Historiska brott & mysterier där jag har med en artikel om Nazcafigurerna i Peru. Ni kan se en del av omslaget här ovan. Det är kul att skriva för tidningen och jag tror att det börjar bli dags att få ihop något nytt till nästa nummer i höst.

Den låg i vanliga brevlådan medan artikeln som blivit resultatet av intervjun på AFU låg i mejlen när jag kom hem. Läste den och gjorde en del korrigeringar innan jag mejlade tillbaka den till Sören B.

Efter att ha sorterat böckerna kikade jag ordentligt i kassen från Carl-Anton och hittade också ett antal böcker av Sven Hedin som jag köpt från honom och Parthenon. Sven Hedin var en otroligt flitig författare och en intressant person om än med en dragning åt nazismen. Han träffade till och med Hitler och tyckte att dennes ideologi passade även honom själv. Denna mörka sida av Hedin har tyvärr förminskat en del av hans upptäcktsresor.

Under kvällen fick jag en förfrågan om att vara med i en podd nu på fredag, och det funkar bra. Då är jag och Anneli på Ekerö men blir hämtade av Markus som får köra oss in till stan där inspelningen ska göras. Temat blir ufo men jag återkommer mer om detta.

När det blev dags för kvällsmat skålade jag och Anneli för att vi i dag har varit gifta i tjugo år. Vilket ska firas i morgon! Vi gifte oss i Paris 2000 med barnen och Ylva som vittnen. I dag blev det inga större åthävor.

När kvällen började ta slut softade vi till en tecknad film som vi faktiskt aldrig sett förut, nämligen Disneys ”Törnrosa”. En tecknad klassiker som dock inte är i klass med ”Snövit” när det gäller tecknarhantverket.

I säng 00.30.

Anders Letar böcker som Kallelina Glansk på Gotland har beställt. Sören Boström tittar på.

 201 total views,  1 views today