Första varvet målning och amerikanska försvarets ufojakt

Anneli i målartagen.

Efter att ha maskerat alla fönster i går drog vi igång med ett varv rengöring av alla träytorna på förmiddagen och sedan , med full styrka på plats, målade vi i två timmar. Måste säga att det gick snabbare än vi hade trott men är man tre så rullar det på rätt bra.

Allt gick utan incidenter förutom att jag ramlade ned när stegen välte. Det blev ingen större katastrof och var nästan något jag räknat med eftersom det inte gick att ställa stegen på ett bra sätt då en stor buske stod i vägen. Så stegen fick stå nästan parallellt med fasaden vilket gav den dålig balans. I går stod Anneli bakom och höll i men i dag var hon upptagen med att måla på verandan.

Så när jag skulle gå ned tippade allt bakåt och jag föll i busken och vidare i gräsmattan med stegen efter. Fick tag på den i ena handen så att jag slapp få den i skallen. Det slutade alltså bra med lite blödande sår på benen bara och jag kunde ta mig vidare till nästa fönster och fortsätta där.

När jag inte har klängt på stegar har jag skrivit klart en lång artikel om Betty Hill till en ny amerikansk ufobok. Det mesta var klart i natt men i dag läste jag igenom allt, fixade till och såg till att allt gick att läsa. Dessutom skrev jag bildtexter och valde ut åtta bilder som jag mejlade med.

Det har blivit en del uppståndelse kring New York Times artikel om att Pentagon kanska ska offentliggöra nyheter som säger att det amerikanska försvaret skulle ha material som inte är av denna världen. Nu ska vi nog ta det rätt lugnt och inte hoppas för mycket. För just det står det inget om i det beslut som finns publicerat.

Vad som är klart är att den grupp som kallas Unidentified Aerial Phenomenon Task Force och är placerad vid Office of Naval Intelligence ska offentliggöra en del av det man kommit fram till då det gäller utredningar kring föremål som observerats av piloter, och som inte har kunnat identifieras, inom 180 dagar efter det att senaten godkänt underrättelsemyndigheternas budget för 2021, vilket den gjorde för tre dagar sedan.

Rapporten ska innehålla, och jag citerar INTELLIGENCE AUTHORIZATION ACT FOR FISCAL YEAR 2021:

1. En detaljerad analys av de data som finns om oidentifierade luftburna fenomen och underrättelsematerial som samlats in eller finns lagrat hos Office of Naval Intelligence, inkluderande data och underrättelserapporter som finns hos Unidentified Aerial Phenomena Task Force;

2. En detaljerad analys av data angående oidentifierade fenomen som insamlats genom:
a. underrättelseinhämtning som visar vissa geografiska platser;
b. signalspaning;
c. underrättelseinhämtning genom personal på fältet; och
d. mätningar och signalspaning;

3. En detaljerad analys av data från FBI, som inhämtats från undersökningar av intrång av oidentifierade luftburna fenomen över amerikanskt skyddat luftrum;

4. En detaljerad beskrivning av hur uppgifter som rör oidentifierade luftburna fenomen ska samordnas mellan flera myndigheter för att kunna säkerställa att insamlingen av data går snabbt och hur en centraliserad analys av alla dessa fenomen ska kunna redovisas för den federala regeringen oavsett vilken myndighet som fått in informationen;

5. Utpekande av en ansvarig för den process som beskrivs i paragraf 4;

6. Identifiering av potentiella luftburna eller andra hot som utgörs av de oidentifierade luftburna fenomenen när det gäller nationens säkerhet samt en bedömning av om dessa oidentifierade luftburna fenomens aktiviteter kan härledas till en eller flera utländska motståndare;

7. Identifiering av incidenter eller mönster som pekar på att en möjlig motståndare kan ha uppnått ett genombrott när det gäller luftburna kapaciteter som skulle kunna utgöra en fara för USA:s strategiska eller konventionella trupper; och

8. Ta fram rekommendationer gällande ett ökat insamlande av data, utökad forskning och utveckling samt ytterligare finansiering och andra resurser.

Rapporten ska redovisas i en icke hemlig form men kan innehålla en hemlig bilaga.

Det är helt klart att USA nu börjar ta också ufofenomen på allvar så länge dessa kan ses som ett hot mot nationens säkerhet. Men som ni ser pekar det mesta på att man inte tänker sig några besökare längre bort än Ryssland och Kina. I vilket fall är detta en bra början eftersom det är sannolikt att även mera ovanliga fenomen kommer att undersökas av det amerikanska försvaret. Fenomen som inte är så enkla att förklara.

Inget av detta är nytt för dagen. Ni som läser UFO-Aktuellt fick all information i brevlådan för flera veckor sedan. Det som skulle kunna ses som en nyhet är att en tidigare senator Harry Reid, som vi redan visste tror att ufo är besökare från andra planeter, nu säger att fortfarande tror det. Harry Reid var på sin tid en mäktig politiker och har därför blivit någon som många ufointresserade vill tro vet något extra. Själv har jag inte så säker på den saken.

Låt oss se om det faktiskt kommer fram något som vi inte redan visste. Att tro, det är att inte veta. Och jag hoppas verkligen att vi snart får veta något.

Under kvällen tog vi oss för att laga Wallenbergare med potatismos. Anneli, jag och Markus vara alla kockar i den soppan. Mycket gott! Avåts på den då svala verandan. Efter en ”Midsomer”-paus satte jag mig och läste den gamla ryska utredningen om Djatlovpasset. Fascinerande. Jag hann givetvis inte läsa allt (med hjälp av Google) men de delar som jag ville kolla upp innan jag ska prata om detta i radio.

Bild ur den första ryska utredningen. Kryssen markerar var några av kropparna hittades.

Jag var med i PP3 och pratade om Djatlovpasset den 1 maj förra året men nu har det kommit en ny utredning och ett annat program vill prata med mig. Historien upphör aldrig att fascinera och under dagen förintervjuades jag av Adam von Friesendorff på ”Morgonpasset” för att de ville ha lite koll på vad vi kan prata om.

Strax efter 01 stängde jag butiken.

Markus tog de högst placerade ytorna.

 364 total views,  1 views today