Morgonpasset i P3 och handling

Ison Glasgow och David Druid flankerar programledaren Vendela Lundberg i en paus av programmet.

Upp 07 för att ta en taxi till Sveriges Radio och programmet ”Morgonpasset” (som jag har varit gäst i ett antal gånger). Det var väldigt lite trafik så jag var på plats redan 25 minuter innan sändningen skulle starta. Satte mig i en av besöksstolarna i det som SR-folket kallar ”hangaren”, alltså den stora foajé som leder fram till vakten och snurrdörrarna in till de flesta studiorna.

Men ”Morgonpasset” sänder utanför den inre vakten så efter att ha fått min besöksbricka stannade jag kvar i hangaren till dess att producenten Johannes Andersson hämtade in mig.

I studion väntade programledaren Vendela Lundberg och bisittarna Ison Glasgow och David Druid. David har jag träffat tidigare, han är ståuppare och vass.

Som vanligt när det gäller P3 blev det bra fart och kul prat. Temat var mysteriet i Djatlovpasset, som jag fick redogöra för, men vi började med att prata om AFU och övergick sedan till de senaste nyheterna från USA när det gäller myndigheternas ufoundersökningar.

Jag hittade en tavla med ufomotiv på en hylla i studion.

Det ramlade in rätt många lyssnarfrågor men trion i studion var så nyfikna själva att vi bara hann med en handfull. I vilket fall var det bara tänkt att jag skulle vara med i 20 effektiva minuter då musik och nyheter tagit sin del av timmen mellan 08.30 och 09.30 men det blev betydligt längre.

Fick flera positiva inlägg från lyssnarna, en tackade mig för den tid jag lagt ned på att hjälpa henne med en uppsats för tre år sedan! Sådant värmer.

Sedan var det tack och hej och taxi hem med en chaufför som hade pojkar som spelat i Bele precis som Markus och Niklas. Anneli, som hade kört Markus till Bromma för att jobba, kom tillbaka hem precis när jag kom fram och då var det bara att vända för nu skulle vi ut och handla på Bauhaus och Ica Maxi i Barkarby.

På Bauhaus lämnade vi tillbaka en färgburk som vi inte behövt använda och när vi stod i kön vände sig en man om undrade om jag inte var ”Clas Svahn”. Och det var jag ju. Mannen visade sig heta Omar att var präst i Svenska Kyrkan i Järfälla och hade läst mycket av mig i DN. Vi hann prata en stund innan det var vår tur.

Pantautomaten på Ica.

Efter att ha köpt en list som vi ska ha på panelen under de stora fönstren på verandan (den gamla var helt slut) åkte vi till Ica och handlade. Där fick vi stifta bekantskap med en för oss ny pantautomat där man hällde alla flaskor och burkar man hade med sig i ett hål och stängde luckan. Sedan tumlade det hela runt i ett par minuter och allt räknades och vårt kvitto kom ut i vanlig ordning. Smidigt!

Var också iväg till posten för att hämta ett brev med rymdfrimärken som jag köpt. Och så bokade Anneli slammsugning (ni vet brunnen vi hade problem med i går) och båda av oss bokade tid för antikroppstestning. Fullt fram till i slutet av augusti.

När våra grannar dök upp lite längre framåt kvällen kunde de berätta att de haft samma problem med brunnen som vi och att det slutade med att de fick gräva upp ledningen som gick ut till gatan. Så det är väl bara att räkna med att även vi får göra detta… Inte billigt.

Markus coachar kunder på Bromma.

Vid 17-tiden plockade jag upp Ylva och sedan Markus för att köra hit båda. Markus var inte riktigt klar så jag gick ut till honom där han stod och lärde ut golf till två kunder. Det var roligt att höra hur nöjda de var och hur säkert Markus skötte sitt jobb. Snyggt!

När vi kom hem följde regnet efter oss och under kvällen kom några riktiga skurar. Vi lyckades trots vätan för att bära över Gunnar och Vanjas verandamöbler som vi lånat till Annelis fest, för nu var de hemma från Åsmon.

Under dagen läste jag en artikel i Scientific American där en planetforskare och en astrobiolog uppmanade till att forska kring ufofenomen. Många kloka synpunkter där de båda bland annat skriver att ”We should be cautious of outright dismissal by assuming that every UAP phenomena must be explainable”. Ja, allt går kanske inte att förklara.

Under kvällen hade jag också kontakt med flera från TTSA, bland andra Luis Elizondo. Jag vill gärna hitta en tid för en ny intervju med honom. Den förra gjorde jag ju i början av 2018.

Kvällen avslutades med en god middag med grillad entrecôte och smaskiga sallader, packning, uppdatering av Tomtom-navigatorn och lite annat inför morgondagens resa. Jag kom i säng före 00.30 i alla fall.

Middag.

 108 total views,  1 views today