Efterskörd och mobildöd

I dag dog den.

Att komma hem efter några dagars ledighet eller resa innebär alltid att det blivit liggande en del saker som inte hunnits med. Ett antal mejl som jag bara svarat kort på till exempel. Så i dag har jag hjälpt en man som håller på med ett projekt kring Vallentunavågen 1974 med en del uppgifter, mejlat med TTSA i USA och min arkivkamrat Jordan Pease i Oregon.

När det gäller TTSA har jag försökt bringa lite klarhet i de senaste veckornas förväntningar på att det ska komma nya uppgifter från Pentagon som skulle visa att det amerikanska försvaret har tillgång till material som kanske inte är av denna värld.

Det hela är ganska komplicerat och vad jag hittills har sett är att något sådant inte kommer att offentliggöras. En sak är klar. Det är flera som varit inblandade i olika typer av ufoundersökningar inom Pentagon som tror att det kan finnas sådant material men ingen verkar ha förstahandskunskap om det.

TTSA har själva tillgång till åtminstone en typ av material som man anser mycket intressant. Flera laboratorier ska ha undersökt det och inte kunnat förklara hur det kunnat göras på jorden. Det låter ju minst sagt kittlande så jag hoppas att vi får se dessa analyser snart.

Jag har också sorterat in alla bilder från resan till Ven, Ängelholm och Mariestad men också jobbat med att gå igenom Peter Rogersons hårddisk som jag fick på posten för ett par dagar sedan. Peter var en flitig skribent och jag hoppas kunna hitta så mycket som möjligt skrivet av Peters egen hand bland filerna.

Jag fick också besked från vännen Ron Smotek i USA att min bok om AFU har kommit fram. Ron och jag har diskuterat hans bildsamling och det kommer vi att fortsätta göra. Men risken är att det hela blir för dyrt för oss. I vilket fall är det en bra kontakt.

Under dagen fick jag veta av Anders Liljegren att en man i Norrköping skrivit en science fiction-bok med Norrköpingstema. Jag kontaktade mannen som svarade att han hade gjort en del av sin research inför boken på AFU och att arkivet fanns nämnt på flera ställen i boken. Nu beställde jag två exemplar av ”Förbjudna stigar” som är bokens titel och han kommer själv att leverera dem till AFU vid tillfälle. Ska bli kul att läsa den och se vad som händer när utomjordingar landar i Kolmården.

Det har varit en hyfsad dag vädermässigt men rätt mulet. Men vi åt i alla fall både lunch och middag på verandan. Middag i form av snabbt grillad tonfick.

Jag har suttit en stund och sorterat Mariana Hagbergs efterlämnade material, ni kanske minns kvinnan som jag hade kontakt med och som när hon gick bort skänkte sina papper till mig och AFU i förhoppningen att kunna återvända i reinkarnerad form om sisådär 20 år. Jag och AFU har i alla fall tagit hand om det hela och nu fylls det på med en låda till som Marianas vän plockat reda på.

Gjorde också klart med en grupp i Göteborg att komma dit och hålla ett ufoföredrag den 5 november. Då är det bara att hoppas att coronaeländet ska vara under kontroll.

En hel del tid har också gått till att diskutera och kommentera på Facebook och Messenger. Det är många som hör av sig en normal dag. Dessutom har jag gått in på ”Ufopodden i P3:s” Facebooksida och svarat på en del frågor från lyssnare. Det var ju så få som fick sina frågor ställda under det program jag och Moa Gammel gjorde som avslutning på serien. Kände att jag ville göra något för dem.

Det har varit en hel del annat smått och gott också, som det blir en normal dag. Fick bland annat ett mejl från en kille som funderat över spökraketerna och varför dessa störtar i sjöar och vattendrag som jag svarade på framåt natten. Jag hjälpte också en kvinna i Åkersberga att identifiera en insekt som råkat flyga förbi kameran när hon skulle plåta en häst och så grävde jag rätt på en gammal mejlkonversation och en ljudfil från en intervju med en man som Johan på Rapportcentralen ville ha.

I dag drog min gamla (supergamla!) brittiska mobil sin sista suck. Ni kan se den på bilden här ovan. Den har tjänat mig väl och rest många vändor till Storbritannien. Jag får väl se om det går att föra över simkortet i en nyare telefon eftersom jag gärna vill behålla mitt brittiska nummer.

Såg också till att mina två filmer från Ängelholm och som jag lagt ut på Facebook nu också går att se på Youtube. Den ena filmade jag i Gläntan och den andra i gångtunneln där en grafittikonstnär återgett delar av Gösta Carlssons möte 1946. Lade in båda i min blogg från den dagen.

Fick förresten ett trevligt samtal från en man i Norrtälje vars observation jag skrev en längre artikel om i det senaste numret av UFO-Aktuellt, Henry Lönn. Han var mycket positiv efter att ha läst den och tackade så mycket. Dessutom var Henry väldigt nöjd med bilden på sig själv. Sådant värmer givetvis. Det är viktigt att en observatör känner att vi har gjort allt vi kan för att ge han eller hennes iakttagelse rättvisa.

Vid midnatt var det dags att kasta in handduken för i dag.

 162 total views,  1 views today