Bokfokus och intervjuer

En tvål!

Om jag ska börja med bilden här ovan så är det inte lätt för er att gissa vad det faktiskt är. Visst, det är Millennium Falcon, den känner vi alla igen, men trots att den ser ut att vara gjord av metall så är den tillverkad av något helt annat och för ett helt annat syfte än att flyga.

Jag fick den på posten i dag från vännen Thea som alltid är omtänksam och snäll. Och det hon skickade är faktiskt en antiseptisk duschtvål, 17 centimeter lång och 13 centimeter bred. Gjord av naturliga material och bra på alla vis. Snacka om att bli överraskad!

Det kom en del annat på posten i dag också, bland annat ett rymdkuvert som jag köpt på Ebay och en låda med frimärksblad till just sådana rymdkuvert. Plus några privata brev.

Liksom i går har fokus legat på att skriva på för att nya boken ska bli klar. I dag har jag jobbat med kapitlet om domedagsasteroider och det har inneburit en del intervjuer. Bland annat med en professor i Lund, en forskare på Naturhistoriska riksmuseet och så ett längre samtal med änkan efter Mario Tassinari, mannen som förstod att Kinnekulle innehåller ett stort antal urtida och fossila meteoriter som träffade jorden för omkring 466 miljoner år sedan.

Mario var en mycket intressant person och det är tråkigt att han inte längre är bland oss. Nu kommer jag att använda en del av intervjun med honom i kapitlet men också en hel del annat som jag samlade in i dag.

Det roliga var att änkan mycket väl kom ihåg mig trots att det var nio år sedan vi sågs. ”Det är ju inte så många som sysslar med ufo”, sa hon utan att jag ens nämnt det då jag presenterade mig. Nu ska det blir intressant att åter titta lite noggrannare på hennes mans samlingar och ta en del bilder som jag behöver till boken.

Jag ägnade också en stund åt att leta bilder till min vän och kollega Håkan Blomqvist som jag tog under två resor till Skåne 1992 och 1993. Skannade några negativ och mejlade till honom från våra möten med Ebbe Johansson och Gert Carlsson plus ett på Yngve Freij. Men det var ett par jag inte kunde hitta. Jag skulle verkligen behöva få bättre ordning på alla mina foton och negativ.

Anneli har dammsugit (och jag hjälpt till en stund) och sedan har hon putsat alla fönster. Fint blev det! I morgon är det jag som får rycka in när det gäller det husliga.

Fick ett tips om att finländska Ilta-Lehti hade en film med ett okänt föremål på sin sajt. Det var lätt att misstänka att det rörde sig om månen och jag mejlade journalisten som skrivit artikeln men fick aldrig svar. Det jag frågade efter var vilket klockslag filmen var tagen och i vilken riktning. Inget av detta framgick av den tunna artikeln. Efter en stund hade hon kollat med amatörastronomerna i URSA och fått varet att det var månen.

Framåt kvällen gjorde Anneli sin patenterat goda köttfärslimpa och när Markus kom hem från jobbet åt vi den med kokt potatis (som mosades i brunsås) och lite grönt på verandan. Ett glas kall mjölk är ett måste till detta!

Kvällens soffpaus blev ett inspelat avsnitt ”Morden i Midsomer” som är en perfekt avkoppling efter en intensiv skrivardag. Det bästa med att ha spelat in är att kunna spola förbi de tröstlösa reklamavbrotten.

Ni läste väl Aftonbladets bokanmälan om A. M. Gittlitz ”I want to believe” om en riktig ET-sekt ledd av argentinaren Homero Cristalli under pseudonymen J Posadas. Posadas ansåg att besökande utomjordingar tveklöst måste vara kommunister eftersom de lyckats ta sig ända hit och att ett samarbete med dessa varelser skulle ge den kommunistiska världsrevolutionen den hjälp den behövde. En så bisarr idé att man bara måste läsa boken.

Sist i kväll blev det läsning i sängen igen. Stephen Kings ”Att skriva” är helt enkelt svår att slita sig från. Läs den!

 143 total views,  1 views today