Bokjobb och kräftor med hela familjen

Kräftor med hela familjen.

Förmiddagen ägnade jag åt att skriva om supernovor och före lunch tog jag bilen till återvinningen för att få lite fysisk aktivitet också. Det får inte bara bli datorsittande även om det behövs för att boken ska fortsätta växa. Och det gör den.

Det har varit ännu en mycket varm dag som toppade 30 och jag måste erkänna att jag inte kräver lika mat som vanligt sådana här dagar. Så nudlar på verandan tillsammans med Anneli blev hur bra som helst.

Under natten hade jag fått ett mess från vännen Jordan som fortfarande är på väg mot Sedona. Oc han hade goda nyheter. Dels jade han talat in ett meddelande på en telefonsvarare som jag hoppas ska öppna vägen till Gabriel Greens arkiv och dels hade han mött en av telefonsvarmannens vänner som också lovade att hjälpa till att knuffa på så at något händer.

Men dessutom hade han en nyhet om en annan mindre samling från en viktig amerikansk kontaktperson som vi nu kanske är på spåren. Vi får se, jag tar aldrig ut något sådant i förskott.

När det var som varmast höll jag till i garaget och plockade ihop trettio kassar med böcker som ska med till Böckernas hus i Tidan nu på måndag. Det är böcker från Nils-Olof Jacobsons dödsbo och från flera andra som jag samlat in den senaste tiden. Nu gick jag igenom fem flyttkartonger (som inte får plats i bilen), kikade igenom varje bok och sorterade dem i papperskassar och högar intill.

Högarna var till vänner som samlar på olika ämnen så när jag ringde till Gunnar som är fågelskådare blev han glad och köpte fyra böcker och pengarna går som vanligt till AFU. När jag ringde Bengtåke, som samlar böcker om Bohuslän, köpte också han fyra och hänvisade mig till en antikvariatsägare som kunde köpa en femte, betydligt dyrare, som Bengtåke själv hade.

Gjorde också upp om att köpa ett makroobjektiv av killen i Göteborg som i går inte ville sälja det. Men nu fick jag honom att ändra sig. Det var bara ett problem – han ville inte skicka den på posten. Den skulle hämtas. Så jag ringde vännen Olle som visade sig vara i en stuga utanför Säffle och skulle tillbaka till Göteborg i morgon och så sydde jag ihop ett möte mellan dem längs E45 i morgon.

Framåt eftermiddagen kom Niklas som träffat kompisen Ludde och varit och badat med honom och så satte vi oss alla fyra på verandan och pratade. Vi ses ju inte så ofta alla fyra så det var mycket att berätta och lyssna till innan vi dukade upp för kräftskiva. Två lådor med frysta turkiska och en vakuumförpackad färsk dito.

Västerbottenspaj och baguette med aioli givetvis plus var sin liten Skåne och så jordgubbar med glass till efterrätt. Och så sjöng vi!

Jo, jag ringde Nordeas support tidigare i dag för att försöka få hjälp med ett återkommande problem med deras nya internetbank. Det går nämligen inte att föra över pengar från mitt konto till Markus. Något jag behöver göra ibland när han lagt ut pengar åt mig. Då dyker det upp en ruta som påstår att kontot inte finns.

Går jag till gamla banken så funkar det. Som tur var visade det sig att supportkvinnan fick exakt samma problem när hon testade att föra över pengar till sin dotter! Något som gjorde det enklare att få fart på hjälpen. Det märkliga är att ingen annan verkar ha klagat. Jag upptäckte problemet för en månad sedan och mejlade då in ett klagomål till Nordea. Noll reaktioner. Men nu verkar bollen rulla.

Nå, efter kräftorna och jordgubbarna tittade jag och Niklas på ”Karate Kid” som ingen av oss sett. En klassiker i sin genre och det var kul att se den efter alla år. En hyfsad film men givetvis väldigt förutsägbar.

Innan kvällen var slut hade jag en hel del messkonatkt med vännen Jordan som nu har kommit fram till Sedona och så skrev jag in ytterligare en bok i min ständigt växande bibliografi över böcker på svenska som på ett faktamässigt sätt tar upp eller nämner ufo eller flygande tefat. 661 poster finns där nu.

I säng vid 01.

 81 total views,  1 views today