400.000 tecken och vidare

Håkan Blomqvists bild från den 13 juli 1993.

I dag kom jag upp i 400.000 tecken på min nya bok som ska handla om saker som faller från himlen. 19 kapitel är planerade men det kan bli något mer eller något mindre. Vi får se. Skrev klart kapitlet om meteoriterna på Kinnekulle och mejlade det till en expert för genomläsning. Jag vill ju att allt ska vara rätt när det går i tryck.

Mejlade också iväg ännu en artikel till Historiska brott & mysterier så nu ligger jag i framkant där.

Mycket av dagen har alltså tillbringats vid datorn där jag har lyssnat på inspelningar av intervjuer och läst på i källor som har med mitt skrivande att göra. Men som vanligt har jag också hjälpt folk som velat veta när och hur man kan se perseiderna eller som har frågor av ufokaraktär.

Bokade också in ett föredrag i Linköping den 10 september för en grupp som vill ha dit mig. För att göra det coronasäkert har de hyrt en alldeles för stor lokal så att alla kan hålla avstånd. Ska bli spännande att se hur det fungerar!

Under kvällen hade jag ett längre samtal med en producent som vill göra en serie poddar om fall som UFO-Sverige undersökt. Hans upplägg lät seriöst och bra och jag kommer att ta upp detta vid nästa styrelsemöte som ser ut att bli den 30 augusti. Men datumet är ännu inte helt spikat.

Dagens mattema har varit rester som vi har ätit såväl till lunch som kvällsmat. Målet har varit att tömma kylarna så att det ska bli plats för maten till Annelis 60-årsfest del 2 som äger rum till helgen. Då är det hennes arbetskamrater som är inbjudna. Bara att ladda om alltså!

Kul att våra pojkar hade suttit på Niklas balkong i Solna i natt och spanat efter perseider. De hade sett ett helt gäng trots att de befann sig inne i en stad. Enligt Markus var flera mycket ljusstarka och det kan jag också skriva under på. Dessutom rörde de sig långsamt och var lätta att hinna se.

Men också Markus och Niklas berättade att de hade sett flera som inte kom från Perseus. Jag såg åtminstone två, som jag dessutom fångade på film. Lite lustigt med tanke på att det borde vara perseiderna som står för showen.

Min AFU-kollega Håkan Blomqvist har publicerat en blogg om hans och mina resor till Skåne 1992 och 1993. Läs den gärna! Det är verkligen en vandring längs minnenas gata då vi träffar Gösta Carlsson, Henrik Nanne, Gert Carlsson och Ebbe Johansson bland andra. På bilden här ovan kan ni se mig och Gösta under mötet 1993. Vi är i det rum där han samlat en massa minnen från sin tid med Rögle, det enda rum han någonsin släppte in mig i i huset.

På tal om Gösta så är det nu 40 personer som har sagt att de är intresserade av att köpa en ny upplaga av ”Mötet i gläntan”. Kul! Det gör att jag får energi att skriva den så snart jag är klar med den bok jag nu skriver på.

En perseid som kommer från Svanen och försvinner utanför bilden. Lyran till höger.

Sedan bar det ut för att spana efter perseider! Och jag körde en bra bit mot Bålsta till där jag parkerade på en mindre väg in mot ett fält där sikten var bra åt alla håll. I nordväst gick det åska som då och då lyste upp himlen och till en början var himlen ganska mulen på sina håll. Men det blev bättre efter midnatt och till slut hade jag sett nio hyfsat stora meteorer. En av dem fastnade på bilden ovan.

När jag var hemma vid 02 var det raka vägen i säng.

Självporträtt.

Loading