Tälträddning och jobb med boken

Anneli på väg med några pinnar.

Våra partytält har haft en svår sommar och i dag blåste ännu ett ner för oss. Och det bara timmar innan vi skulle plocka ned det. Verandan är ju klar så tältet behövs inte längre men eftersom det var mulet och började regna sköt vi upp nedplockningen några timmar.

Det var ingen bra idé. För rätt som det var såg jag i ögonvrån att något hände ute på gräsmattan och när jag vände mig om så var tältet på väg omkull. Så vi fick rusa ut och plocka ned det så fort det gick. Två pinnar gick av men nu hade vi sparat några i reserv från det förra tältet så det kommer att ordna sig.

Det kom några riktiga ösregn under eftermiddagen. Markus klarade av sitt jobb innan det värsta brakade loss som tur var och vi andra höll oss inomhus. Jag knattrande på boken. Nu är jag uppe i 532.260 tecken.

Men jag tog också en paus och plockade med frimärkena en stund. Bra avkoppling när det blir lite för mycket datorsittande.

Pratade med Anders på AFU och gick igenom stiftelsens verksamhetsberättelse en sista gång, plockade fram en bild som behövdes och kände mig ganska klar.

Jag har också haft kontakt med en arrangör av en stor ufokonferens i Barcelona som vill boka mig. Men jag känner mig inte helt okej med att flyga till Spanien just nu. Känns osäkert med tanke på hur smittan ökar igen på flera håll i Europa.

Och så ringde jag Roger Ersson som fyller år i dag. Bara att gratulera! Roger och jag har samlandet som gemensamt intresse. Han samlar Elvis och jag Zappa. Plus att vi samlar en hel del annat också i musik-och bokväg. Och som de samlare vi är spanar vi alltid efter sådant som den andre kan tänkas sakna.

Tankade ned en ny version av Starry Night också. Till två av mina datorer. En av de äldre datorerna får behålla den äldre versionen eftersom jag gillar den rätt bra. Den tredje nedtankningen som ingår i uppgraderingen kommer jag att ha på jobbet.

Starry Night är ett mycket bra stjärnprogram som jag har haft i många år. Det visar också satelliter, något som man har stor nytta av när någon rapporterar in ett föremål som skulle kunna vara en sådan. Då är det bara att gå tillbaka i tiden och kolla.

Det blev en ganska lugn dag. Fick en fråga från ett par i Eskilstuna om jag kunde komma och hålla ett föredrag för dem och det lät ju lite speciellt. Jag tror aldrig att jag har pratat för bara två personer tidigare. Men vi har inte riktigt fått ihop det med tider och allt ännu så vi får se hur det blir.

Softade till ett avsnitt ”Morden i Midsomer” med Anneli och sedan tillbaka till datorn en sväng. Vid midnatt blev det en god bok.

 115 total views,  1 views today