Styrelsemöte på Zoom

Styrelsemöte på Zoom.

I dag höll UFO-Sverige styrelsemöte över Zoom och det börjar kännas rätt hemtamt att göra detta digitalt nu. Tekniken funkade klockrent även om några hade problem sina lokala nätverk. Mötet tog som vanligt några timmar och vi beslutade att inte hålla någon fältundersökarkurs nu i höst. Istället blir det ett kortare informationsmöte vi Zoom (sannolikt) för dem som redan visat intresse för kursen.

Styrelsen anser helt enkelt inte att vi kan genomföra en fysisk kurs på ett bra och säkert sätt, även om vi enligt de regler som finns i dag skulle kunna anordna den. Vi ansåg att många som vill komma kanske tvekar av omsorg om sin hälsa.

När kursen kommer att genomföras har vi inte bestämt ännu men den kommer med stor sannolikhet att bli av nästa år. Då finns det nog ett vaccin och mycket kommer att kunna återgå till det normala, eller i alla fall till det nya normala.

Vi beslutade också att inte anordna vårt 50-årsjubileum i år utan satsa på ett 50+1-jubileum nästa år. Även här måste vi få återkomma med datum eftersom vi är lika beroende av coronaläget som när det gäller kursen.

Jag har också jobbat på lite med boken och faktiskt en smula, bara en halvtimma, med nya upplagan av Gösta Carlsson-boken, ”Mötet i gläntan” alltså. Mest för att jag hittade ett klipp om händelsen som jag inte hade koll på tidigare och för att jag läste igenom det material som Göstas bror Erics dotter skickat mig.

Passade också på att göra en första genomgång av de fyra flyttlådorna med papper från Nils-Olof Jacobsons dödsbo som jag och Carl-Anton hämtade i Kristianstad tidigare i somras. Plockade ut alla tidskrifter som jag kunde hitta plus en del annat, kastade en del som var helt ointressant och även en del förvaringsboxar. Så nu är jag nere i två flyttlådor som ska sorteras för vidare transport till AFU. Tidskrifterna kommer att köras dit tidigare och ligger nu i några kassar.

Fick ett mess från Marcus Blockson om att han skrivit en runa över Rolf Gohs som gick bort för en vecka sedan. Marcus gjorde ett tappert försök att få till en längre intervju med Rolf och han berättar om detta och sina minnen av Rolf i sin blogg som ni kan läsa här.

Jag har varit ensam hemma hela eftermiddagen eftersom Anneli träffat Ylva och Markus har jobbat men jag och Anneli åt i alla fall lunch på verandan, det funkar fortfarande. Hyfsat varmt. Vi får väl se hur länge vi fixar det.

Framåt kvällen plockade jag upp Anneli vid Barkarby station så att hon skulle slippa cykla hem; det var en del regn i luften efter en kort störtskur 45 minuter tidigare. Hon hade haft det bra även om filmen de skulle ha sett (utomhus) blev inställd då det fanns risk för kortslutning i apparaterna på grund av just regnet.

Vi satte oss och tittade på ett avsnitt ”Morden i Midsomer” (som vi redan sett för några år sedan men som tur var glömt hur det slutade) och sedan fortsatte jag en stund vid datorn framåt 01.30.

 127 total views,  1 views today