Intervju med forskare om dinodöd

Dansk vattensak.

Bilden ovan föreställer ett slags vattenleksak som tydligen kan användas av alla som är 3 år eller äldre. Vad den nu ska användas till. Bilden fick jag från min danske vän Jim som köpte den på Netto i dag. 10 kronor var i alla fall överkomligt.

Morgonen ägnades åt att jobba med UFO-Aktuellt. Skrev en egen artikel och såg till att Roger Glassels förlängda artikel om det amerikanska ufoläget fick en ny plats i tidskriften. Intresset är stort för det som händer på ufofronten i USA just nu så det kändes helt okej att bygga ut det paketet med några sidor.

Efter lunch ringde jag som avtalat upp Vivi Vajda som jobbar på Naturhistoriska riksmuseet och intervjuade henne om den rymdsten som gjorde slut på dinosaurierna för 66 miljoner år sedan. Det blev ett långt och givande samtal som det kommer att ta mig en stund att gå igenom och förvandla till boktext.

Fick också en förfrågan från ett företag i Göteborg om att hålla ett föredrag om ufo med tonvikten på spökraketerna nästa vecka. Kort framförhållning men jag är ledig den dagen och allt kan fixas via Zoom, så jag tackade ja.

Att prata digitalt är inte det roligaste, man tappar ju kontakten med sin publik och märker inte hur den reagerar. Men i dessa tider får man göra det bästa av situationen.

Eftersom Markus var iväg och jobbade åt jag och Anneli lunch tillsammans och sedan åkte hon in till stan för att bada när jag åkte till jobbet.

På jobbet kom jag och Mia att arbeta med en större artikel om covid-19-läget i Norden. Jag ringde generaldirektören för den finländska smittskyddsmyndigheten och intervjuadeoch tillsammans kommer vi att göra ett bra paket som ska ut under morgondagen.

Smet ned på La Barca och hämtade en Expressen (pizza) till kvällsmat. Tyvärr är Expressen godare än DN…

Lugn kväll, hem vid 01. På vägen hem fick vi en bilist framför oss som var misstänkt onykter och vinglade en hel del plus att han körde ordentligt under hastighetsbegränsningarna och bytte fil utan att blinka. Så min chaufför ringde polisen och tipsade. Tyvärr svängde han av och tog en annan väg så vi kunde inte följa honom och jag tror inte att polisen kunde stoppa honom.

Mars och månen.

Hemma gick vi båda ur bilen och tittade på månen och Mars som hängde vackert intill varandra.

Markus var vaken och vi hann prata en stund innan jag hoppade i säng.

 133 total views,  1 views today