Jobbar med UFO-Aktuellt före jobbet

Som vanligt jobbade jag några timmar hemma innan det var dags att åka til jobbet för att arbeta där. I dag var fokus på UFO-Aktuellt (även om jag stack emellan mellan med lite bokskrivande) där jag skrev en egen artikel om de senaste händelserna i USA som blir en pendang till den stora artikeln om Pentagon och ufofrågan som Roger Glassel har skrivit.

Eftersom jag också fick en illustration jag beställt av en ny illustratör, som nu begår sin debut i UFO-Aktuellt, kunde jag layouta klart de fyra sidorna som handlade om USA. Fick iväg ett antal nya sidor till Stefan för korrläsning.

Jag slog också en signal till den ansvarige på dem Göteborgsfirma som beställt ett föredrag av mig nu i veckan så vi pratade en stund om hur det hela skulle läggas upp och att vi kommer att köra via Zoom. Det blir en liten grupp, högst tio personer.

Hann med en del annat också, pratade med Inger i Vinninga om den fossilsamling hon har efter sin make och gav henne ett nummer till Naturhistoriska som hon kan höra av sig på. Kanske går det att hitta en lösning så att samlingen kan bevaras där. Jag håller tummarna för en lösning.

När jag kom iväg till jobbet gjorde jag det md telefonen i högsta hugg och det blev flera samtal på vägen in. Hade tänkt att hinna läsa lite men så blev det inte.

Eftermiddagen på DN blev hektisk då det gällde att få klart ett stort jobb som jag och Mia gjort om smittläget i Norden samtidigt som jag skrev en nyhetsartikel om covidläget i Köpenhamn och direkt när den (nästan) var klar fick jag livebevaka Janne Anderssons presskonferens efter gårdagens förlust mot Frankrike.

I eget rum på Barca.

Det blev ett riktigt rejs under tre timmar innan jag gick till La Barca tillsammans med några arbetskamrater (Monica, Lotten och Gustav) för att träffa Staffan som det var ett halvår sedan jag såg senast.

Vi fick ett eget rum där vi kunde prata i lugn och ro. Och roligt att Staffan har det bra sedan han lämnade DN för fyra år sedan.

Det blev faktiskt två sportartiklar skrivna i dag. Förutom fotbollen också diskningen av Novak Djokovic i US Open sedan han slagit en boll på en linjedomare. Då hade vi hunnit ha ett produktivt spånarmöte med Pontus om satsningar inför hösten. Ett bra möte i orangeriet där luften är sval och inte lika tung som på redaktionen där en massa skärmar och datorer värmer upp den.

Sedan höll jag liven i gång och så var det det där med Djokovic som nu växte ut till en hel artikel.

Efter 01 bar det av hem. Och nu hade månen och Mars dansat bort en bit från varandra.

Efter att ha fixat lite smått och gott satte jag mig och skrev på min bok till 02.45.

 109 total views,  2 views today