Flera trevliga möten

Zoomgänget!

I dag var det dags för ännu ett styrelsemöte via Zoom. Inte lika kul som ett vanligt men vi börjar bli bra på detta så det blir ofta hyfsat effektivt. Så mellan 13 och 15 brände UFO-Sveriges styrelse av dagordningen som visserligen var bantad för att vi inte skulle bli långdragna men ändå.

Mycket av diskussionen handlade om hur UFO-Sverige ska ordna våra digital möten det närmaste halvåret. För där kommer vi att behöva vässa oss. Planen är att köra ett Zoom-möte för en större grupp och sedan följa upp md en serie föredrag.

Allt ser i alla fall bra ut för föreningen. Mycket positiva reaktioner från medlemmar och utomstående vilket gör det lätt att jobba.

Förmiddagen startade lugnt med frukost vid 09 och sedan lite jobb med en artikel för Historiska brott & mysterier. Och medan jag satt vid datorn och pratade med mina UFO-Sverigekollegor gav sig Anneli och Ylva, som stannat över natt, sig av till Ikea för att handla.

Och så ringde jag Carl-Anton Mattsson som fyller år i dag. Det var ett tag sedan vi sågs men jag kommer att plocka upp honom i Nyköping nästa gång det bär av till AFU. Och det kan inte dröja så länge eftersom jag måste hämta ett par lådor UFO-Aktuellt där.

Kerstin med sin donation.

När de kom tillbaka från Ikea (Anneli med en ny stekpanna av stål) körde jag och Anneli hem Ylva innan vi fortsatte till Kerstin i Gröndal för att hämta ytterligare 17 kassar med böcker. Kerstin, som är en tidigare arbetskamrat på DN, har skänkt ett gäng böcker tidigare och hon kommer att skänka fler har hon sagt.

Vi stod och pratade en stund nere i garaget där vi brukar mötas sedan jag och Anneli åkt upp till sjunde våningen för att ta ned kassarna med hissen.

Nästa anhalt var Gabriel som bor vid Kungens kurva. Även han hade hört av sig och berättat att han hade lite böcker över så när vi ändå var i södra delen av stan fortsatte jag och Anneli dit. Gabriel, som har ett vanligt jobb också, säljer också böcker över nätet men ibland får han helt enkelt inte plats med allt i sina förråd och då ringer han mig.

Med bilen rätt full av böcker bar det av hemåt där Anneli gick in och jag ut i garaget för att sortera. Som vanligt kastar jag sådant som är trasigt och solkigt men försöker sälja allt annat. Och hittills har det gått bra. Det ger AFU ett litet men viktigt tillskott varje år.

Gabriel och Annlie.

När jag stod där och jobbade med att gå igenom allt kom det en ung kvinna fram till mig. Hon visade sig vara en granne som jag nästan aldrig sett förut men nu skulle hon och familjens flytta. Men innan dess ville hon berätta för mig hur mycket mina böcker hade betytt för henne och för hennes intresse för det okända.

Jag blev både rörd och glad. Vi pratade en liten stund och jag önskar att jag hade kommit på några bättre saker att svara henne men hennes varma ord gjorde det svårt att finna rätt saker att säga tillbaka.

Det händer ju rätt ofta att jag får reaktioner från helt okända personer som läst mig och som berättar att det jag skrivit betytt något för dem. Det är sådant som en författare (om jag nu kan kalla mig det, amatörförfattare kanske) har lite svårt att förstå. Tanken att någon faktiskt ska läsa det man skriver känns avlägsen. Möjligen med undantag för min redaktör.

Ägnade en liten stund åt att skriva in ytterligare en bok som tar upp ufofrågan i min ständigt växande bibliograf som nu har 664 poster.

Satt i soffan någon timma också för att titta på ett avsnitt ”Morden i Midsomer” tillsammans med Anneli som somnade. Själv var jag lite mera vaken så när programmet var slut och Anneli gick och lade sig på riktigt fortsatte jag skriva på min artikel till Historiska brott & mysterier. Men som alltid på kvällarna dyker det upp vänner på Facebook och Messenger som vill kommunicera. Bland annat hamnade jag i en bra och vettig tråd om ”Ufopodden i P3”.

Messade rätt länge med en vän som kände sig lite förtvivlad eftersom han inte ser någon väg framåt när det gäller sitt yrkesliv. Det är ingen tvekan om att han hamnat i ett Moment 22-läge som är mycket svårt att lösa men jag hoppas att han faktiskt fixar detta. Inte minst för att han är en bra person med mycket energi som borde tas till vara.

Paus vid 01.30 i soffan med Markus som såg på ”Gotham”. Tog en bit av Annelis supergoda äppelkaka med vaniljsås innan jag skrev en stund till. I säng efter 02.

 121 total views,  1 views today