Till AFU med Carl-Anton, lokal på gång och USA-transport

En del av AFU-gänget samlat.

Så var det dags att skrapa rutan på bilen, en dyster premiär som visar att vintern nu är på väg på riktigt. Men när jag väl rullade söder ut för att plocka upp Carl-Anton i Nyköping blev det plusgrader hela vägen till Norrköping och AFU.

AFU var alltså målet för dagen. Jag hade inte så många kassar (fem) med mig men en del som jag skulle hämta. Bland annat ett par lådor med det senaste numret av UFO-Aktuellt, en kasse med en av mina egna böcker som jag har fått slut på och en del böcker som kommer i retur från AFU. Bland annat en del science fiction som vi ju bara sparar ett ex av och när det blir dubbletter säljer jag dem till Stockholms Science fiction-antikvariat.

Från Gunnar.

Och så stod det ett par kassar med frimärken från Gunnar Karlsson och väntade på mig. Gunnar lämnade dem på AFU när han var där och plockade UFO-Aktuellt för ett par veckor sedan och det var mycket fint som han hade lämnat till mig. Inte minst ett par pärmar med rymdfrimärken som ni kan se här ovan. Ett stort tack, Gunnar! De kommer att få ett fint hem.

Anci jobbar med norska klipp.

Dessutom fanns där en del annat som Gunnar nu låter mig sälja till förmån för arkivet.

Hämtade också en dator som Markus köpt av en kamrat i Norrköping, den stod prydligt parkerad på Johans plats på arkivet tack vare hjälp från Tobias som tog emot den på kvällen i går. Bra logistik där!

När det blev lunchdags tog jag och Carl-Anton bilen genom regnet till Hageby Centrum bara för att mötas av en ”Stängt i dag”-skylt på restaurang Sisi som vi brukar äta på. Coronan har nog slagit hårt mot den och sist vi var där var det bara vi i hela restaurangen. Så det blev ett nödinköp på McD som ligger intill och så åt vi våra burgare på arkivet istället.

Vi tog oss lite tid att prata med Anders och övriga på plats också och jag tog några bilder för en artikel jag ska skriva för en ukrainsk ufotidskrift. Anders visade oss en ritning på en ny lokal som vi kanske är på väg att hyra och så gick vi en runda för att titta på den utifrån. Inte så mycket att se förutom en stängd dörr.

Anders visar den eventuella nya lokalen.

Men lokalen är på cirka 100 kvadratmeter användbar yta och om vi lyckas få till ett bra hyresavtal så slår vi sannolikt till. Ni kan se Anders visa ritningen på lokalen här ovan.

Där kommer vi att ha våra internationella arkivsamlingar (om allt går i lås) och även en del material från Rymdstyrelsen samt en stor donation som snart är på väg till oss över Atlanten. För i kväll betalade jag 100 dollar till Rogue Valley Metaphysical Library i Oregon som genom sin fantastiska Nikki har styrt upp hela transporten åt oss. Nu verkar det som att den kommer att börja rulla mot hamnen om ett par dagar.

Peter inventerar AFU-shoppens böcker.

Innan vi lämnade Norrköping blev det ett kort stopp på Erikshjälpen på Järngatan 23 där Carl-Anton fyndade en del och jag ytterligare lite. Jag hittade en Kalle och Hobbe på engelska som jag saknade till exempel.

Carl-Anton spanar på Erikshjälpen.

När jag kom hem (efter att ha lämnat av Carl-Anton) packade jag ur bilen, sorterade och såg till att allt kom på rätt plats. Satte mig i soffan och gick igenom allt. Där fanns också flera böcker och skivor från Carl-Anton som han köpt åt mig på Öppen hand. Bland annat en bok utgiven av Gefle Dagblad 1957 som innehöll en passus om spökraketerna. Den kände jag inte till sedan tidigare så nu är den inskriven i min ständigt växande bibliografi över svensk ufolitteratur i faktaform. Post nummer 665 närmare bestämt. Och eftersom jag hittade boken ”Slå upp mig” på Erikshjälpen där ”ufo” finns med som uppslagsord blev det faktiskt ännu en post i dag, så summa summarum 666.

När jag satt där ringde det på dörren och ett blomsterbud överlämnade en verkligt fin höstkvast. Jag måste erkänna att jag öppnade kuvertet med stor nyfikenhet. Det är inte var dag som någon skickar blommor om man inte fyller år eller så.

Blommor från ”Sekter”-

Kuvertet och blommorna visade sig komma från gruppen bakom podden ”Sekter” som på det här sättet ville tacka för mina fem avsnitt som expert. Och det samma dag som de sänder ett av dem, nämligen det om Illuminati. Så himla snällt och omtänksamt! Det har varit ett nöje och en ära att få ha varit med där. Podden är proffsig och det är roligt att vara en del den fina produktionen och att få ha haft den skärpte Alex Letic som programledare.

Hemma fixade vi revbensspjäll och pommes och till dem delade jag och Markus på en flaska Saisson de Dottignies, en belgisk öl som jag köpte på chans eftersom den fanns i en hylla med tillfälligt sortiment. Och en var alldeles perfekt till spjällen.

Dagens soffsittning blev ett inspelat avsnitt av ”Morden i Midsomer”. Ganska befriande att se när dagen börjar ta slut. Men efteråt satte jag mig vid datorn och fixade med transporten från USA och svarade på lite mejl. Och så satte jag mig och förde in lite nya uppgifter om hagelskuren 1935 i mitt bokmanus, uppgifter som jag fick av Carl-Anton i dag.

Klockan 01 var jag klar med dagens pensum.

Anders framför ett antal lådor med Wendelle Stevens korrespondens som Håkan Blomqvist har skannat klart.

 155 total views,  3 views today