”Heter du Kurt?”, DN-podd och bokjobb

Här sitter vi alla och väntar på att ljudet ska kollas. Patrik Miesenberger sköter det, Sabina Marmullakaj producerar och Aminata Grut programleder.

Vaknade vid 09 av ett telefonsamtal från en läsare som ville diskutera min artikel om Anders Tegnells hållning när det gäller munskydd. En mycket trevlig man var det som nu hade skrivit en insändare till DN om hur han ser på detta. Tänk om alla som ringer mig i tjänsten vore lika skarpa och lyssnade, då blir det lätt att utbyta åsikter utan att någon tar illa vid sig.

Lite senare ringde det igen, även den här gången en läsare. Före detta läkare. Även han ville diskutera munskydden och det är bara att kolla in kommentarsfältet till artikeln där hundratals har tyckt till för att fatta att detta är en fråga som engagerar.

När jag ändå var upp ringde jag själv till Motordepån för att diskutera vår problematiska bakspegel vars motor verkar ha börjat ge upp – bara för att ha fingerat perfekt de senaste dagarna. Men jag och Tommy, som är den som har hand om vår bil, kom överens om att det nog ändå var läge att byta den så det får det bli.

När jag stod där med telefonen i handen och pratade ringde det på dörren så jag öppnade, utan glasögon och lite väl enkelt klädd egentligen. Utanför stod en kille från firman som gräver i gatan en bit bort och berättade att de skulle stänga av vattnet en kvart. Inga problem. Men så frågade han mig:

– Heter du Kurt?

Det gör jag ju inte så jag sa att jag heter Clas. Och då verkade en polett ha trillat ned för den unge mannen konstaterade då omedelbart:

– Då är du Clas Svahn som jobbat med UFO-Sverige. Jag följer dig på Youtube!

Och så var det bra med det. Killen gick och jag fortsatte prata med Tommy.

När jag väl lagt på hörde Sabina på Studio DN, som är DN:s podd, av sig och undrade om jag kunde vara med och prata om boliden i helgen klockan 13 i dag. Det skulle väl gå bra konstaterade jag. Vi bestämde att höras en kvart före.

Tiden fram till dess ägnade jag åt att skriva klart ännu ett kapitel till nya boken och att skicka det till en expert för genomläsning och faktakoll. Svarade också på ett mejl från ett magasin för barn som ville intervjua mig om hemliga sällskap senare i veckan och så får det bli. På torsdag närmare bestämt.

12.45 hörde Patrik av sig för att kolla ljudet och sedan körde vi igång med intervju vid 13.15 efter lite strul. Själv var jag tvungen att stänga av både servern och externa hårddisken eftersom ljudet från deras fläktar hördes. Bra mikrofon vi har!

Själva snacket gick i alla fall bra och den nya programledaren Aminata gjorde bra ifrån sig. Så nu kan ni lyssna på programmet i morgon tisdag.

Tiden rusade och min taxi var beställd till 14.20 vilket gjorde att jag fick värma en färdigmat för att hinna få något i mig. Sedan var det hej då till Markus och iväg. På vägen in läste jag DN:s långa intervju med Jan Stenmark vars underfundiga roligheter jag verkligen älskar.

Det var verkligen tomt på bilar i dag. Så tomt att jag kom fram tio minuter tidigare än vanligt. Det märks att något har hänt, sannolikt att folk jobbar mera hemma sedan smittan ökat i samhället.

Direkt när jag kom fram ringde jag en expert på SCB för att få underlag till en artikel om överdödlighet kopplat till coronan som jag planerat skriva i dag. Och så blev det också. Nya siffror från i dag, som jag fått tips om i fredags, visar att det varit en lång rad månader med underdödlighet men att det kan sluta med några tusen extra dödsfall innan året är slut. Kan, var ordet. det kan faktiskt gå åt andra hållet också beroende på hur coronan slår under november och december.

Annars hade jag ansvaret för USA-bevakningen under kvällen medan Mia höll i coronan. Och Trumpen höll mig i gång, sparkade sin försvarsminister och lämnade in en stämning mot poströsthanteringen i Pennsylvania. Plus en hel del annat.

Biden presenterade sin coronastrategi också och först efter den gick jag och hämtade en Hoisinanka på Lilla Asien. Pratade med Anneli på vägen och åt den sedan i min ensamhet på DN.

Full fart resten av kvällen också med flera artiklar och mycket liveuppdateringar. Fick också ett tips om att Stefan Löfven skrivit tt brev till Biden som jag skrev en bit om.

När jag åkte hem var klockan en bra bit efter 01. Hemma hade jag en del att skriva och fixa med så sängen fick vänta till 02.50.

Loading