Samtal med Marie och bokjobb

Biljett till Maries pjäs 2019.

Så snart jag ätit frukost, vilket inte alltid tillhör mina rutiner, satte jag mig vid datorn och började skriva på några kapitel som jag inte kände mig klar med. Läste och putsade och kollade källor och det börjar kännas rätt bra nu. Målet är att få klart hela manuset under den kommande ledigheten.

Ringde upp Marie Rådbo som jag känt sedan många år och frågade henne om hon skulle vilja läsa igenom två kapitel som fokuserar på en del astronomiska händelser som jag har med i boken och det gjorde hon gärna sa hon.

Det var riktigt trevligt att prata med Marie eftersom det var ett bar tag sedan vi hade kontakt. Marie har ju ett barn- och ungdomsfokus på det hon gör och även nu när hon gått i pension som astronom så fortsätter hon med detta. Hon berättade bland annat att hon skrivit en pjäs med titeln ”Rymden med Alfons Åberg – En resa till månen” som jag alldeles missat. Den gick i Göteborg 2019 och ni kan se en biljett från pressutskicket här ovan.

Marie har skrivit en rad böcker för yngre och unga vuxna och jag har nog alla. Bra läsning för den som är nyfiken på astronomi och inte kan så mycket. Men att hon också skrivit en pjäs var något nytt för mig.

Det blev lunch i form av rester, pizza och tjockpannakaka, innan jobbet väntade. Och liksom andra dagar har det varit coivd-19 och Trump i fokus. Jag skrev en lång artikel om smittoläget i Europa där antalet döda har ökat med 44 procent från denna vecka jämfört med närmast föregående. Inte så muntert med tanke på att vintern kommer.

Under dagen hann jag också prata en stund med Anders Berglund om vår satsning på digitala möten. Det är verkligen tråkigt att inte kunna hålla föredrag på plats men det är ju allt färre aktiviteter i samhället som kan göras den vägen. Så det är bara att anpassa sig.

När det blev dags för kvällsmat gick jag och Björn till Rosa Drömmar som serverade oss var sin jätteportion till ett bra pris eftersom pytt hade varit på menyn till lunch och de hade en del kvar som de nu stekte upp. Pytten var suveränt god och vi gick nöjda tillbaka till redaktionen.

Mesta tiden under dagen gick åt till att hålla två liverapporteringar igång, USA-valet och coronaliven.

Hemresa gjordes med en av mina ”ordinarie” chaufförer och det är alltid positivt när man får åka med någon man lärt känna. Då blir det prat hela vägen hem. Eller rättare sagt omvägen eftersom gatukontoret oväntat grävt upp Zenitvägen så vi fick köra runt.

Tog en kvällsmacka och fortsatte läsa i Mikael Carlsons ”Förbjudna stigar” innan det blev sängen 02.30.

Loading