Intervjuad om hemliga sällskap

Björn på väg in på Ewog (som visserligen har bytt namn men det struntar vi i).

I dag blev jag uppringd av en reporter på det ambitiösa magasinet för barn, KOKO, som ville prata med mig om hemliga sällskap. Jag har ju skrivit en bok om hemliga sällskap och destruktiva sekter och ämnet intresserar mig. Det blev en halvtimmeslång intervju med bra frågor och trevlig ton i samtalet så jag hoppas att artikeln också ska bli bra,

Innan första delen av dagen tog slut jobbade jag igenom ännu ett kapitel för boken, den här gången om regn och översvämningar. Sedan mejlade jag iväg det och några andra till mina experter för en faktakoll. En mycket bra hjälp!

Ringde kommunen för att klaga på att vi fått en räkning på extra sophämtning också. 250 kronor ville de han för att ha kommit hit och tömt tunnorna sedan de själva ställt till så att vi inte kunnat få dem tömda i tid.

Fick i alla fall beskedet att vi var ett av många hushåll som fått en felaktig faktura och att det bara var att riva den.

Anders Berglund skickade över en enkät som han hade fått från en student på Högskolan i Halmstad som arbetar med en magisteruppsats i samband med ett forskningsprojekt ”rörande alternativa teorier, det vill säga hur människor tänker, reflekterar och känner inför olika typer av information och nyheter”, som studenten beskriver det. Jag ägnade en kvart åt att fylla i det hela och konstaterade att det fanns frågor om såväl ufo som paranormala fenomen. Det ska bli intressant att ta del av resultatet lite längre fram.

Hann inte med så mycket annat förutom att äta lunch med Markus framför ett avsnitt ”Simpson’s” innan det var dags att åka till jobbet. Då hade jag också fått massage av Markus eftersom jag åkte på en lättare nackspärr. Han har verkligen fallenhet för att ge massage den där killen!

Mörkt och dystert ute hela dagen så här långt.

Men det fanns ljuspunkter. En var att vi fick backspegeln lagad sedan Anneli lämnat in bilen på Motordepån i morse. En annan att jag fick tillbaka några fler kapitel som nu var kollade av experter.

När taxin väl kom satte jag mig i baksätet med lampan tänd och fortsatte läsa i ”Förbjudna stigar” som håller mitt intresse vid liv. Resan gick fort tack vare sällskapet och när jag sedan kom fram till DN blev det också snabba ryck. Redan i taxin möttes jag av ett slackmeddelande från min närmaste chef om att jag skulle följa två presskonferenser 16.30 och 17.15, först med Handels och sedan med Svensk handel.

Eftersom de inte hade en gemensam pressträff misstänkte vi att deras förhandlingar brutit samman men så var inte fallet. Istället var strejken avvärjd och ett avtal för Sveriges handelsanställda hade skrivits under.

Men min bevakning av den första pressträffen höll på att sluta illa då länken som Handels skickat ut till sin Facebooksida istället gick till en glasstillverkare i Indiana!

Nu ordnade det sig och jag kunde lyssna och sedan också intervjua ordföranden. En stund senare var det Svensk Handel som höll sin presskonferens via nätet och när den var slut intervjuade jag ordförande där, skrev klart artikeln och gjorde en ny version för papperstidningen.

Resten av kvällen gick som vanligt i coronans och det amerikanska valets tecken med en rast på Ewog på Lilla Essingen där jag och Björn åt kebab.

Sista dagen på passet är det också. Men inte mindre att göra för det. Skrev flera coronaartiklar och fortsatte liverapportera ända in i kaklet.

När jag kom hem tog jag ett par hårda mackor med ost också i natt. Men ingen mjölk för den var slut. Läste lite i boken och så Björn af Kleens artikel om Trump och hans eventuella planer på statskupp och jobbade en stund med mitt eget manus. I säng 02.45.

Loading