Bokjobb när Anneli åkte till skogen

Sjömansbiff på gång.

I dag har det varit fokus på bokskrivandet hela dagen med några avbrott för telefonsamtal innan jag bestämde mig för att göra kväll. Nu är alla kapitel utom två klarmarkerade men jag väntar fortfarande på att få tillbaka några som är ute för genomläsning. Gott så.

Totalt är jag nu uppe i 766.126 tecken men nu blir det bara marginellt mer. Jag kommer att behöva skriva om en del i kapitlet om bolider i och med att det har kommit in nya uppgifter om boliden som syntes och hördes över Sverige förra lördagen. Och så blir det lite jobb med det allra sista kapitlet plus efterordet.

Ringde och grattade Stockholms UFO-förenings tidigare ordförande Inga-Lill Wallin i dag, lite sent eftersom hon fyllde 83 i torsdags. Men det var roligt att höra att hon mådde bra och att hon lät som vanligt.

Mindre roligt är att en annan av UFO-Sveriges tidigare mycket aktiva här i Stockholm är mycket sjuk. Jag pratade en bra sund med hans bror som beskrev läget för mig. Det är bara att hoppas på det bästa även om det ser dystert ut just nu.

Ringde en nygammal UFO-Sverigemedlem också, Dan i Helsingborg, som hört av sig via Messenger. Dan var med på 70-talet men hade nu återfått intresset som pensionär. Också vi pratade en bra stund och jag hoppas att jag ska hitta något som han kan hjälpa oss med.

Det blev också ett samtal som hade direkt med mitt bokskrivande att göra. En man som kontaktade mig via Facebook hade nämligen sett något slå ned i Kalmarsund 1996 och efter att ha pratat med honom i dag så verkar det rätt klart att vad det än var så föll det faktiskt från skyn.

Här slog det ned.

Många vattenuppkast har annars sin förklaring i metangasexplosioner på botten men i det här fallet såg flera inblandade att något svart föll ned i vattnet med stor fart. Så den observationen kommer nu att få plats i boken även om vi alltså inte vet vad det var som ramlade ned.

Mellan skrivandet och telefonerandet fixade jag en maskin med tvätt och när Anneli kom hem lagade vi sjömansbiff tillsammans och med bistånd från Markus. Det blev en ordentlig laddning som kommer att räcka till en måltid till för oss tre. Testade första julölen till maten och den var helt okej, kanske lite i blekaste laget egentligen. Jenny Nyström hette den och var bryggd i Kalmar. Jag hoppas nog på lite smakfullare varianter inför nästa test.

Anneli ringde upp sin syster Lena som fyller år i dag och sedan pratade vi en stund med henne båda två. Det var ett tag sedan vi sågs och det dröjer nog ett tag till. I vilket fall hade hon haft en bra födelsedag.

Tittade på Sverige–Kroatien och blev som vanligt bara frustrerad på det svenska landslaget. Två fina mål och bra spel i första halvlek men när vi sedan släpper in baklängesmålet i andra så så låter tränaren alla bara spela vidare utan att skicka in nya friska ben på banan. Det räckte ju inte med att vinna med 2–1, det visste ju alla utom den svenske tränaren som valde att låta pigga anfallare sitta på bänken och se på.

Att hålla på Sverige i fotboll har länge varit ett ok att bära. Så många träben, så många ballongsparkar, så många som inte kan skjuta mot mål när de får chansen.

Pratade också med vännen Bertil som alltid har intressanta funderingar kring diverse ufofall. Han har dem klockrent i huvudet och jag är djupt imponerad över det. Jag hoppas att vi kan träffas på något coronasäkert sätt under december. Det var längesedan.

Jo, Anneli var ute i skogen för att leta svamp tillsammans med Maria men det blev inget napp. Men väl några sköna timmar i friska luften. Och så en del vitmossa som vi ska ha till jul. Bra det också.

Jag avslutade kvällen med att jobba lite till på boken, tog ett par kex med ost och sedan blev det sängen strax efter 01.

Loading