Kallt och nästan snö

Nu på Tradera.

En grådyster dag med regn stora delar av den och ett tag var det precis på gränsen till att det kom snö. Inte för att det gjorde mig så mycket (eller Anneli för den delen), jag satt vid datorn och jobbade med att skriva brev, fixa lite korr till boken och förbereda en artikel till Historiska brott & mysterier.

Det blev lunch med familjen också innan jag återvände till datorn för att hjälpa ett utländskt tevebolag med bilder och filmmaterial som de frågat efter. Fick bra hjälp av Leif på AFU innan jag skickade iväg det hela via Sprend.

Lade också ut en tallrik med prinsessan Diana och prins Charles från deras giftemål 1981 på Tradera. Kändes lite aktuell med tanke på den nya säsongen av ”The Crown”. Kanske kan jag få in en slant till AFU den vägen. Fick förresten in ett par hundra för en. ok som jag sålde till Göran som är intresserad av järnvägar i dag. Det tackar jag och arkivet för!

Markus fick ett ryck och städade på sitt rum och tillsammans bar vi ut en gammal sliten fåtölj som nu skapade plats för golfbagen. Dessutom fixade Markus in en ombyggd dator där.

Precis när jag skulle åka iväg hemifrån kom posten med ett kuvert med bilder på en svensk militär som var inblandad i ÖB Helge Jungs spökraketobservation 1948. Det var sonen som hade skickat dem till låns efter det att jag kontaktade honom då mamman gått bort. Mycket bra. Nu ska jag skanna dem och spara filerna till dess att jag skriver om händelsen. Hittills har jag mest pratat om den under mina föredrag.

På jobbet fick jag liverapportera en del coronanyheter och bevaka lite annat från USA. Precis som vanligt med andra ord.

Viktigare var att jag och Pontus planerade för hur vi ska kunna sitta glesare på redaktionen nu när smittan ökat i Stockholm. Vi kommer nämligen att bli ännu färre som får vistas på DN. Jag gjorde en skiss som vi tror ska fungera och. nu får vi ta den vidare så att det går så fort som möjligt att få ordning på allt.

När jag gick ned för att hämta maten på Lilla Asien konstaterade personalen (ägarna) att de nästan inte hade sett till en kund under kvällen. Det kan ha berott på det trista och kalla vädret men säkert även på att allt fler börjar fatta riskerna med den här smittan.

Själv fick jag i dag besked om att en vän har smittats och hamnat på intensivvårdsavdelning och det är bara att hoppas att allt går bra.

Väl hemma satte jag mig med en del nya korr som jag fått under kvällen och jobbade på fram till 03. Men då hade jag också hunnit ta en macka och ett glas kall mjölk, prata med Markus och Anneli som kom upp en sväng och fixa en del annat.

Loading