Snabba ryck när statsministern talade

Andra talet till nationen i år.

Klockan 19.01 i dag höll statsminister Stefan Löfven sitt andra tal till nationen under coronapandemin, något jag sedan i går visste att jag skulle bevaka. Eftersom DN:s förstaupplaga skickas vid 19 så var det en utmaning att kunna lämna 3.400 tecken text till den. Men jag krattade gången redan i går och fick en bra start på skrivandet så min text fanns hos redaktören 18.40.

När den var lämnad liverapporterade jag talet mellan 19.01 och 19.07 och därefter körde vi ut min nätversion av artikeln på DN.se. Bra drag under någon timme alltså. Min artikel kan ni läsa här.

Förmiddagen ägnade jag åt lite mejlsvarande och åt att fortsätta städa undan efter mitt bokprojekt. När jag sitter och jobbar på en ny bok bär jag efter hand upp en hel massa bakgrundsmaterial från biblioteket. Sedan är jag omgiven av pärmar, böcker och lösa papper under ett antal månader. Nu börjar jag åter se både golv och bordsskiva.

Mycket av det som ska städas undan är digitala filer och det var den saken jag ägnade mig åt under någon timma före lunch. Håller jag inte ordning på allt jag producerar och samlar in så blir det svårt sedan när jag söker det. Bland annat såg jag till att mina Skylabklipp klistrades in på A4-papper och märktes upp ordentligt.

Jag lever i ett konstant flöde av information, mycket jobbrelaterat men väldigt mycket också kopplat till mina ”fritidsintressen”; forteana, ufo, astronomi, naturfenomen, sekter och annat. Att hålla koll på det inflödet och att svara på alla mejl och inlägg är egentligen i sig ett deltidsjobb.

Det var bra fart på jobbkvällen men som tur var lugnade allt ned sig efter det att Björn hämtat en Drömburgare till mig och en vanlig burgare till sig från Rosa Drömmar. Som jag åt lite väl snabbt eftersom jag var ordentligt hungrig. Efter en timme kom mina kollegor på it-avdelningen och stack till mig en ostburgare från Max vilket var helt perfekt! Vi har en deal att de ska köpa en sådan åt mig så snart de är på Max.

Kvällen rullade på bra med mycket liverapporterande och få rena artiklar. Framåt 22.30 samlade vi oss i de vita sofforna och åt glass hela gänget – vilket innebar Lotten, Mia, Björn, Rickard, Christian och jag. Vi har en sista dagen på passet-tradition med fika, om vi hinner. Vilket inte alltid är möjligt.

Innan vi skildes åt jobbade jag med en del skyddsombudsfrågor också.

Hemresan blev med en av mina ”ordinarie” chaufförer och när jag gick ur bilen lyste Orion vackert emot mig rakt i söder. Så nu är vintern här på allvar, även om temperaturen inte visar det. Men Orions ankomst är något jag ser fram emot.

Plockade ner en recension som Tobias Lindgren skickat in till mig för att publiceras i nästa UFO-Aktuellt. Första bidraget till det här numret, snyggt!

Tog en macka med leverpastej, läste lite och sedan blev det sängen. I morgon ska jag intervjuas för en podd. Alltid kul när det finns intresse från andra journalister att prata med mig – och det gör det. Tänk om jag skulle behöva intervjua mig själv. Det vore ju det verkliga lågvattenmärket 🙂

I säng efter 02.

Loading