Böcker om rymden

Det kändes i kroppen att det inte blev så mycket sova av i helgen när klockan ringde i morse. Å andra sidan tog jag mig upp i hyfsad tid för att hinna skriva en artikel om 18 böcker om rymdfart och astronomi för Rymdstyrelsen. Ett uppdrag som sedan ska användas i ett större utskick till biblioteken. Höll på med artikeln till långt fram på eftermiddagen med ett litet avbrott för inköp av kebabrulle och ett gäng dvd-fordral (olika butiker) som jag behövde till några skivor som kom med posten i dag.

För i dag kom de sista två kuverten med material som AFU har köpt av Philip Mantle i England. Fina saker i form av originalrapporter, anteckningar, maskinskrivna dokument och en del klipp. Jag har bara hunnit ögna igenom det ännu så länge men det mesta av materialet är från 1969 och rör det brittiska ufoorganisationen BUFORAs arbete.

Har suttit en stund och förberett ett föredrag om sekter som jag ska hålla för ett par niondeklasser på Solskiftesskolan i Åkersberga nu på onsdag. Jag var på samma skola i februari förra året och pratade om ufo, då inför två fullsatta aulor. Enligt en av lärarna som jag har kontakt med så pratar eleverna om detta fortfarande vilket känns kul.

I morse ringde en journalist på en tidning i södra Sverige och bad om att få köpa några bilder ur min bok ”Mötet i gläntan” eftersom hon var i färd med att skriva en större artikel om Gösta Carlsson och hans observation den 18 maj 1946. Artikeln ska in i en nystartad bilaga och jag mejlade iväg fem bilder nu i kväll.

Har haft en del kontakt med Krigsarkivet under dagen och bestämde att jag ska åka dit för att titta på ett antal dokument i morgon. Dokmenten rör ett intressant ufofall från den 18 augusti 1985 då fyra personer i en Cessna mötte ett okänt, metalliskt föremål på mycket nära håll och i fullt dagsljus söder om Söderhamn.

Det här fallet har kommit till min kännedom tack vare det fina samarbete som UFO-Sverige har med försvaret. Det första tipset fick jag redan i början av 90-talet då en person läckte delar av rapporten till mig. Men först nu kanske jag kan få ut också resten av dokumenten. Ska bli spännande att se vad som finns.

Mejlade och ringde en kille som vill hjälpa till och redesigna UFO-Aktuellt och ufo.se under eftermiddagen. I ett första skede har jag bet honom att titta på Stockholms UFO-förenings  hemsida som är en katastrof och i stort behov av omgörning. När det gäller resten av ufo.se har vi på gång en liknande omgörning men genom en annan person.

I kväll kom René på besök och Anneli gjorde en fantastisk laxsoppa som jag bara njöt av. Ett glas ekologiskt vit till den och några goda ostar gjorde inte saken sämre.

Västmanlands Läns Tidning i dag har en ufoobservation som knappast gör mig särskilt upphetsad – även om jag undrar vad det är som fastnat på bilderna. När jag läser artikeln fattar jag inte om Marcus, som observatören heter, ser föremålen med blotta ögat eller bara på den digitala filmen efteråt. Vi får väl se om han hör av sig till oss.

347 total views, 1 views today