Grannhjälp och sista lediga dagen

Lite frimärkspyssel.

Julens och nyårets ledighet har för en gång skull fallit ut perfekt så egentligen har jag inte behövt ta ut några extra dagar, men eftersom vår personalredovisare undrade om jag inte skulle det så blev det två dagar precis före jul.

Men i dag är det sista dagen innan skiftet börjar igen i morgon och den har gått i lugnets tecken.

Dagen har varit lika grå som alla andra dagar den senaste tiden och det kom till och med lite snö (som givetvis inte lade oss) och då passade jag och Gunnar på att köra och bära över ett gäng flyttlådor från hans garage till vårt. Jag har lovat att ställa upp med plats eftersom de ska ha visning på huset framöver och då måste tömma garage och källare på saker.

Det här var första vändan och det lär komma mer om någon vecka. Men vi har plats i garaget så det är inga stora problem, åtminstone inte så länge som inga större boksamlingar kommer in.

I övrigt har jag fortsatt sortera digitalt material i datorn och en del fysiskt i pärmar men tog mig också en stund i soffan med lite frimärkspyssel medan jag och Anneli tittade på dokumentären om Greta Thunberg. Hon är en remarkabel person som på bara ett år plötsligt blev synonymt med allt som har med kampen för att vända klimatkrisen att göra.

Jag tycker att vi tittare fick komma henne nära och det var värt att titta på programmet. Under dagen tittade jag också på första delen av ”Hobbit” som visserligen gick på TV4 men där valde jag att plocka fram dvd-skivan istället för att slippa all mördande reklam.

Efter att ha ätit en del rester till lunch lagade vi en god soppa till kvällen. Visserligen undviker jag purjolök när jag kan det men passerad i en soppa går det bra. Och så fick det bli, plus potatis och lök och lite annat. Macka med grevé till och så creme fraiche i soppan plus kall mjölk. Perfekt!

Jag har också suttit en stund med mina frimärken och satt in sådana av lite modernare snitt i album. Ni kan se några av dem här ovan. En bra hobby som får tankarna att hålla sig till annat en stund.

Pratade länge med vännen Bengtåke också. Han berättade om hur han som liten sett en klotblixt komma in genom fönstret hemma för att sedan åka något varv runt mamman som befann sig mitt i köket och därefter försvinna ut genom samma fönster igen.

Klotblixtar är häftiga och de beter sig nästan intelligent. Det Bengtåke beskrev finns det andra i det närmaste identiska rapporter ifrån faktiskt.

Enda ufomässiga var att jag hade ett långt telefonsamtal med Håkan Fenander, vår fältundersökare i Småland, och så allra sist i kväll, efter midnatt, mejlade jag med en man i Florida och började förbereda hur vi ska få över tre lådor med ufomaterial därifrån till mig. Mejlade med mannen som har materialet och sedan med min kontakt Nikki i Oregon som hjälper till med att ordna AFU:s transporter från USA.

Framåt 01 var jag klar för sängen.

 135 total views,  1 views today