Nytt och bättre larm, intervjuad och AFU-jobb

Nya larmet ställs in.

I dag på eftermiddagen kom Sector Alarm och uppgraderade vårt larm ett antal snäpp. Kameror och rökdetektorer plus en del andra finesser gör huset säkrare. Installationen gjordes gratis men vi fick betala för prylarna. Det är inte mycket att göra åt. men när montören berättade att det skulle bli en något högre månadskostnad också sa jag att det var inte vad jag var ute efter.

Efter att ha ringt ett samtal så ordnade det sig och vi fick fortsätta betala samma månadskostnad som tidigare. Det kände bra.

På förmiddagen fortsatte jag läsa i ”Extraterrestrial” men också att hjälpa Anders på AFU att leta rätt på kvitton och skicka över uppgifter som hör samman med mina insamlingar och utgifter som varit under 2020. Det tog en liten stund men sedan mejlade jag iväg det hela. Annat får jag lägga på brevlådan.

Och så hjälpte jag en dansk journalist som skulle skriva en artikel för Illustrerad vetenskap med att besvara några frågor om hur reglerna ser ut i Sverige när det gäller om man hittar en meteorit. Det enkla svaret är att du får behålla den.

Skickade också äntligen resultatet av vår undersökning av Botkyrkaobservationen till observatören. Innan dess hade jag kollat med en vän till henne som gav tummen upp och skrev att det var en mycket bra undersökning. Slutsatsen var ju att det som sågs och fotograferades var ett DHL-plan på väg mot Arlanda.

Slutsatsen var klockren eftersom den stämde perfekt i tid och position på himlen, plus beskrivningen som var en typisk beskrivning av ett annalkande flygplan med landningsljusen tända.

Men observatören var mindre imponerad, om än mycket artig i sitt svar:

”Tack för svaret Clas .Jag respekterar oerhört mycket eran bedömning och erat jobb ! Men vad jag har upplevt något annat är inte flygplan eller helikopter helt något annat jag vill inte lura mitt sinne för vad jag såg det var verklig en stillastående tefat rund svävar i luften ingen ljud den var mycket nära och har sett den. Och jag har inte sett något annat”, skriver hon. Jag har rättat en del svenska i texten.

Så kan det bli. Det är inte alltid vi blir överens med en observatör.

Under dagen blev jag intervjuad av en journalist på Kvällsposten som var på väg att skriva ett större dokument om Gösta Carlsson. Vi pratade en bra stund och efteråt skickade jag honom ett antal bilder som han kan använda till sin text.

Ajax.

När alarmmontören gick avlöstes han av Gunnar och Vanja och Ajax som kom in på fika eftersom de hade visning på sitt hus i kväll. Ajax fanns sig väl tillrätta medan jag och Gunnar delade på en St Peter’s Winter Ale som blivit kvar sedan i julas. Mycket smakrik och fin.

Det är riktigt tråkigt att de ska flytta, bättre grannar kan ingen önska sig. Men någon gång i april bär flyttlasset mot Gävle. Vi kommer att sakna dem mycket.

Under dagen fick jag ett mejl om att Carl-Anton Mattsson och Thomas Michanek har beslutat sig för att sponsra AFU:s inköp av nya hyllor till Frisksportarnas lokal. Alltså den lokal som vi hoppas kunna ta över så snart som möjligt. Det ör inte bara mycket generöst utan hjälper AFU ofantligt mycket då vi behöver varje krona. Alla i AFU:s styrelse lyfter på hatten och tackar Thomas och Carl-Anton för detta.

Fick ett tips från en källa inom den svenska utrikesförvaltningen som jag skickade vidare till redaktionen. Det blev en liten pusselbit i en artikel som toppade sajten en stund.

Innan kvällen tog slut hade jag och Markus varit en sväng till tippen, jag och Anneli lagat mat tillsammans, tittat på ”Atlantic crossing” (del ett) och hängt tvätt. Och så läste jag ut ”Extraterrestrial” och förberedde frågorna inför morgondagens intervju med bokens författare.

I säng före 01.

 123 total views,  1 views today