Badminton, skrivjobb och åter till DN

Första bilden i färg från Mars yta från den senaste landningen.

Efter 40 timmar övertid under min ledighet så var det det dags att ta sig tillbaka till jobbet i dag men först jobbade jag några timmar med att skriva vidare på min artikel om Avi Loeb och Oumuamua som blivit liggande när jag fått fokusera på andra uppgifter i min egenskap av skyddsombud. Här har vi nu lyckats ringa och intervjua 231 personer.

När klockan blev 10.30 tog jag bilen till Komethallen för att möta Stefan i ännu en badmintonmatch. Och som vanligt var det väldigt få på banan och i omklädningsrummet, så den biten känns trygg.

Det blev en rätt bra match med bättre bollar (förutom de första fem minuterna) än på länge och jag får vara glad att jag lyckades vinna med 15–12, 8–15, 16–14 där jag låg under med 11–14 i sista och var nära att tappa matchen. Nu står det 4–3 till Stefan. Betydligt bättre än 5–2.

Pratade med Carl-Anton på vägen till badmintonen och där var allt bra. Han var i sin tur på väg till Öppen hand för att jobba. Jag tog vägen över Skälby pizzeria för att handla mat åt mig, Markus och Anneli. Sedan blev det matpaus i soffan, i alla fall för mig och Markus, Anneli fick för mycket att göra på jobbet (alltså hemma) och fick äta senare.

På vägen in till jobbet hann jag sköta en del ufoärenden i telefonen. Bland annat har jag haft fortsatt kontakt med Nick Pope och några engelska kollegor.

Eftersom vi kom fram så snabbt, trafiken var inte ett problem i dag, så hann jag in på apoteket och hämta ut min näsmedicin.

Det blev en lugn kväll på jobbet men jag fick i alla fall möjlighet att skriva två rymdnyheter. Dels de första färgbilderna från Perseverance (ni kan se en här ovan) och dels att den. svenska satelliten Odin firar 20 år i rymden i morgon.

Och så lite Biden – inte Trump. Känns nästan konstigt att inte skriva om Trumpen.

Matpaus på DN.

Mat blev det i form av en 17-bitars sushi tillsammans med Gustav och Monica. Lotten anslöt senare.

Efter 01 kom jag iväg hem.

 121 total views,  1 views today