Trädgårdsjobb och rollupper

Anneli i trädgårdstagen.

Anneli tog chansen att arbeta en stund i vårt lilla trädgårdsland när solen sken på förmiddagen. Min lilla insats var att vända jorden och bära dit en påse med gödsel. Annars satt jag vid datorn och producerade ett antal rollupper, till UFO-Sveriges stora utställning i slutet av månaden, som jag sedan skickade till Tobias som gör layouten.

Mitt jobb är att hitta bra bildmaterial och att skriva texterna men nu är jag klar med allt som ligger på mitt bord.

Pratade med Håkan E under dagen om det andra projektet som jag är inblandad i, alltså min bok och Mats bok. Han kommer att vara klar med sin del av jobbet under morgondagen och sedan kan jag titta igenom pdf:erna och godkänna allt för tryckning.

Men vis av skada efter debaclet med tryckningen av ”Mötet i gläntans” tredje upplaga så kommer vi att beställa ett provtryck först. Då misslyckades tryckeriet med hela upplagan och först efter många turer så gav de oss rätt och tryckte en ny utan kostnad.

På väg till jobbet var det Martin Kraaghs bok som gällde men det var svårt att få någon läsro när jag väl bytte bussen mot tunnelbanan. Där kom det två unga grabbar som inte lämnade varandra i fred en sekund utan ”slogs” med varandra hela vägen till Thorlidsplan. De for över alla platser som fanns omkring den jag satt på medan de ömsom skrek och ömsom påpekade att ”det där gjorde ont, mannen” när något gick lite väl långt med sparkarna och slagen.

Det var skönt att gå av och vandra genom parken.

Ukraina stod i fokus även i dag och eftersom jag kommer sist så har de flesta större jobben redan lagts ut men jag brukar leta på ryska och ukrainska sajter och på så vis hitta en del som inte andra har koll på. Och det gjorde jag även i dag.

Gott!

Det var ordentligt blåsigt och nästan lite höstsnålt i luften när jag gick över bron för att hämta min 17-bitars sushi. God som vanligt men jag åt den ensam i DN:s matsal. Lite senare blev det glass för att det är sista dagen på passet.

Under kvällen hörde jag från en tidigare arbetskamrat från Norrbottens-Kuriren som hade besökt Gläntan i Ängelholm och skickat en bild där han skrev att han kommit att tänka på mig. Dessutom har jag mejlat med en kamrat från JHG-tiden i Göteborg, Gert, som gick i en parallellklass och nu hade mejlat DN i ett annat ärende.

Lyckades i alla fall komma iväg i tid efter att ha gjort rent arbetsplatsen. 01.00 gick jag till taxin. Hemma jobbar jag på en stund med att sortera digitala filer i datorn, något som blivit eftersatt de senaste veckorna. I säng 02.45.

 103 total views,  2 views today