Utfrågning om ufo i kongressen

En ruta ur en film tagen av en amerikansk stridspilot.

I dag var det dags för den första utfrågningen när det gäller ufo i den amerikanska kongressen på drygt 50 år. Det var ett underutskott till representanthusets underrättelseutskott som höll den och allt sändes direkt via Youtube.

Allt började klockan 15 och höll sedan på i 90 minuter utan att skapa någon nerv eller ge några omvälvande nya uppgifter. De båda underrättelseofficererna som stod för svaren visade dock att de tog ämnet på allvar.

En av de filmer som visades för politikerna var den som jag har lagt ut en stillbild från van. Ett föremål som snabbt passeras av en amerikansk stridspilot. Vad det är som syns på filmen är omöjligt att avgöra och det har heller inte det nya ufokontoret inom Pentagon lyckats göra.

– Många av de rapporter vi har att behandla är flyktiga och de gäller för oss att kalibrera de system vi har på våra plattformar så att vi kan få in dessa föremål i realtid och sedan integrera uppgifterna med sensorer på marken, sa Ronald S. Moultrie, biträdande chef för försvarsdepartementets underrättelse- och säkerhetsavdelning under den öppna delen av utfrågningen.

Och så verkar det vara. Ännu så länge är det få rapporter som har nog med data, de flesta av de 400 saknar viktiga uppgifter och är av äldre datum, ofta ögonvittnesskildringar utan bilder, radar eller andra detektorer som kunnat bekräfta det hela.

Jag lyssnade på hela utfrågningen, samtidigt som jag skrev en artikel om Ukrainakriget för papperstidningen, och skrev sedan en artikel om det hela som ni kan läsa här.

Allt detta började alltså vid 15, slutade 16.30 och kom ut som en längre artikel 18.26.

Min dag började betydligt tidigare med ett samtal från TV4 om jag ville ställa upp i Morgonstudion i morgon 06.15 för att kommentera ovanstående. Det funkar väl även om jag måste gå upp klockan 05 vilket inte är optimalt eftersom jag sannolikt är i sän 02. Så jag tackade ja.

Efter pratat med Fyran satte jag mig och ringde runt till ett antal lokala nyhetsmedier i Norrköping och skickade sedan ut en inbjudan till presskonferens i nästa vecka. En presskonferens som jag och någon från Crazy Pictures kommer att hålla i AFU:s lokaler.

Tanken är att visa upp en del föremål som vi kommer att ställa ut på expot 28–29 maj och att berätta om läget för filmen ”UFO Sweden”.

Pratade också en stund med Tobias Lindgren som hade mejlat över ett utkast till informationsbroschyr för UFO-Sverige som ska tryckas till expot. Den såg helt okej ut men jag gick igenom den, skrev om en del och fixade språk och anslag.

Klar med detta blev det lunchpaus i form av pizza och sedan satte jag mig och jobbade med manuset till mitt föredrag på portugisiska. Kjell i Linköping hade skickat en färdigtextad inledning gjord från den film jag skickade honom i går. Nu skrev jag klart ett manus som ska gå till en powerpointpresentation.

När den var klar talade jag in manuset på engelska och hann precis fixa den in spelningen när det var dags att springa till bussen.

Efter att jag skrivit Ukrainaartikeln och artikeln om ufoutfrågningen kom det mesta att handla om kriget men också om en del andra nyheter. När författaren Per Gunnar Evander avled under kvällen fick jag skriva 3.500 tecken om honom och intervjua ett par andra författare för att få deras kommentarer, bland andra Niklas Rådström och Majgull Axelsson. Snabbt fick det gå men vi hann få med artikeln i papperstidningen.

Aftonbladet 10 maj.

Under kvällen fick jag höra att en arbetskamrat hade sett en stor artikel i Aftonbladet där jag var intervjuad. Efter en del letande hittade jag ett exemplar på redaktionen, och det var från den 10 maj och handlade om sekten Guds Barn. Jag fattade först inte när jag varit intervjuad för den men när jag kollade min blogg hittade jag en intervju som en reporter på Aftonbladet gjort med mig i oktober föra året.

Nu är det inte riktigt så att artikeln blivit liggande i ett halvår för den publicerades prompt på nätet. Men för en vecka sedan tog alltså papperstidningen in den vilket känns lite märkligt.

I dag är det förresten den 17 maj, alltså dagen då jag 1974 grundade UFO-Mariestad och på allvar kan sägas ha börjat mitt aktiva ufointresse. 48 år sedan alltså. Det är rätt längesedan nu men faktum är att jag fortfarande är lika intresserad av ämnet.

På jobbet var jag tvungen att flytta fram ett möbleringsmöte till nästa onsdag eftersom kongressutfrågningen kom emellan men de andra två som jag ska ha mötet med hade inga problem med den saken.

Mat med BJörn. Jag hämtade på Ibolina (en kebarulle) och han på Wang Sushi.

Hem efter 01 i vanlig ordning.

Loading