Grattis till Börje och Ammi!

Ammi och Börje.

I dag var vi bjudna till Börje Lundberg och Ammi Bohm som fyllde ofattbara80 och 75 år (i somras) och nu hade samlat sig till ett firande i deras bostadsrättförenings festlokal. Där blev det snittar, levande musik , gott att dricka och korv framåt kvällen. Dessutom ett lotteri där min lott drogs först. Trodde knappt det var sant.

Det var en riktigt trevlig fest där jag och Anneli fick träffa många spännande nya bekantskaper. Inte minst Bengt ”Blod-Isak” Isaksson från Expressen och Britta Svensson från samma tidning, båda nu pensionerade men viktiga journalister när det begav sig. Anders Björkman, legendarisk nöjesreporter på samma tidning var också där med sin fru och det var roligt att kunna säga hej och prata en stund.

Johan och Annsofie.

Men mesta tiden pratade vi nog bort med våra vänner Johan och Annsofie som också var bjudna förstås. Johan skulle egentligen bara vara med en stund och sedan åka till SVT för at kommentar uppskjutningen av den amerikanska månsonden Artemis 1. Men när den blev inställd och framflyttad blev båda kvar.

På bilden ovan kan ni se Johan diskutera det hela med SVT.

Anneli och Bengt Isaksson.

Det blev mycket rymdprat och en hel del ufosnack också då många kände till mig från olika sammanhang. Och vi upptäckte att det var flera som vi nog borde bjuda hem till oss också vad det lider.

Bandet hade två spelningar under kvällen.

Framåt 20-tiden kom korvgubben med sin portabla korvvagn och så serverades det så mycket korv som vi vågade äta. Rostad lök, gurkmajonnäs och räksallad fanns liksom flera sorters senap och så ketchup. Inte illa för oss som är lite hungriga.

Anneli och Rymd-Johan får var sin korv.

Men framåt 22-tiden var det dags för oss två att ge oss hemåt men inte förrän jag pratat med en man som varit ihop med en dam vars pappa, som hette Wallin, varit aktiv i en ufogrupp i Nässjö på 70-talet. Och det gruppen tillhörde ju UFO-Sverige på den tiden.

Jag fick också goda möjligheter att prata om ”UFO Sweden”-filmen eftersom jag numera bär dess nål på kavajslaget när jag är ute.

Innan dagen kom så långt hade jag och Anneli kört till outleten och köpt ett par nya svarta jeans åt mig. Välbehövligt. Och jag hade också hunnit jobba lite vid datorn och fixa med mina frimärken en trappa ner.

Tyvärr upptäckte jag också, när jag skulle duscha, att vår varmvattenberedare gett upp och inte längre producerade varmvatten. Det hände ju i oktober förra året också och då fick jag rådet av en rörmokare att byta proppar och sedan vrida på några vred. Så det gjorde jag men utan positivt resultat.

Får ta det med samma rörmokare på måndag.

Vid midnatt var det dags för sängen.

 152 total views,  1 views today