Spelar in podd och UFO-Aktuellt i Tallinn

Jag, Mathias och Charlie i studion.

Det blev en blandad förmiddag som bestod av att fortsätta skriva julkort och att hjälpa en massa mejlare med olika frågor – som jag skulle ge svar på. Och så har Tobias haft möjlighet att publicera min text och bilder om filmen ”UFO Sweden” på ufo.se. Läs den gärna om ni vill veta sådant som inte kommer att skrivas om i tidningar eller tas upp av andra medier. För här har ni bakgrunden till filmen från oss som var med från början.

I dag skickade också Norsk Ufocenters Ments Kaarbø den norska delen av tidningen till Håkan Ekstrand som kunde slå ihop den med den svenska del som han redan fått från mig. Och nu är den på tryckeriet i Tallinn. Pratade också med Anders Liljegren om en del frågor kring vårt arkiv.

Efter att ha ätit rostbiff med potatissallad framför teven blev det buss och tunnelbana till Bauer Media, som sitter i samma hus som DN, där poddarna Mathias Andersson och Charlie Söderberg mötte mig och strax därpå satt vi i en studio för att spela in ett avsnitt för podden ”Ekonomi på riktigt”.

Mathias och Charlie.

Innan vi hann börja inspelningen tittade en annan medarbetare, Mårten Söderström, på Bauer in och sa hej. Det visade sig att han hade intervjuat mig i mitten av 90-talet då han jobbade på en radiostation (City 107) i Göteborg och jag varit där för att arrangera en internationell ufokonferens. Kul att han kom ihåg mig!

Sedan körde vi 45 minuters intervju som sannolikt kommer att publiceras i sin helhet när det väl blir dags. Vi hann prata en hel del om min inställning till ufo, AFU och UFO-Sverige och jag tycker att samtalet blev riktigt bra, även delen som kom att ta upp konspirationsteorier.

Senare på dagen fick jag ett mejl om att vara med i en annan podd och vi kom överens om att den 4 januari nog är första tillfället för en sådan inspelning.

Klockan 15 var jag nere på redaktionen och inledde arbetsdagen med ett möte som handlade om en skyddsombudsfråga. Sedan blev det Ukrainabevakning för nästan hela slanten men också en hel del annat. Inget riktigt stort tyvärr men väldigt bra läsning.

Vid 18.30-tiden hade jag och Björn bestämt träff med Staffan Kihlström på Lilla Asien men precis när vi hade planerat att ringa och beställa maten kom uppgiften om att i princip alla tåg i Sverige stod still till följd av ett tekniskt fel som stoppade kommunikationen mellan tågen och deras ledningscentraler.

På plats på Lilla Asien.

Så Staffan fick klara sig utan oss en halvtimme innan jag och Gustav, som bevakade händelsen kände att jag kunde gå och Gustav hade koll på läget själv. När vi väl kom dit beställde jag och Staffan Hoisinanka, han drack en öl och jag mitt obligatoriska vatten.

Vid 21.30-tiden hörde Niklas av sig med bilder på ett fint halofenomen runt månne som han kunde se från Solna.

Niklas bild från Solna.

Jag gick ut och tittade från Gjörwellsgatan och kunde också se halon men lite svagare på grund av stadens ljus som är mera kompakt här. Fint var det. Niklas bilder blev bäst.

Hem först en bra stund efter 01 eftersom jag hade lite privata mejl att svara på och annat som skulle tas om hand. Och det arbetet fortsatte hemma då jag hade en massa digitala filer som skulle kopieras över till de externa hårddiskarna. I säng efter 02.30.

 181 antal visningar totalt,  1 antal visningar idag