Bokjobb och radiointervju

Suck!

Har satsat mesta delen av dagen på att jobba med ufoboken och det har gått bra eftersom jag inte haft så många distraktioner. Kanske blev det åtta timmars skrivande till slut vilket är helt okej.

Har också hjälpt en amerikansk forskare med en snabb underskrift av ett kontrakt, kommunicerat med flera i Sundsvall efter mötet där i helgen och gjort en mindre insats för att skruva fast en pedal på Annelis cykel.

Markus, som sov över här, såg till att gräsmattan blev klippt, något han sköter med den äran.

Bra Markusjobb!

Vid 13-tiden, efter lunch med Anneli och Markus, ringde P4 Radio Västernorrland och spelade in en intervju som sedan sändes 15.45 och hade den nya UFO-Sverigegruppen i länet som ämne. Så där har vi verkligen lyckats nå ut.

I samband med bokskrivandet har jag försökt få tag på ett vikitgt vittne, en man som jag tidigare intervjuat men som nu ”gått under jorden” och vars telefonnummer inte har gått att få fram. Men jag fick tag på adressen genom folkbokföringen och skrev ett brev som han inte svarade på.

Eftersom jag visste var han bodde ringde jag min vän Arne i Sjöbo och frågade om han inte kunde åka över till mannen och knacka på. Vilket han gjorde inom en timme! Imponerande. Jag blir så glad när folk faktiskt gör det de lovar och att det dessutom blir gjort direkt.

Med posten i dag kom en Jules Verne-bok som jag köpt för en billig penning på Tradera, under 100 kronor, men också en kopia av den tyska ufotidskriften UFO-nachrichtens förstasida. Ni kan se den här ovan. Och man tar sig för pannan! Är detta verkligen en seriös ufotidning – svar nej.

Som ni kanske ser är rubriken: ”Flera ljuspelare över Ryssland, flera ufo över Ukraina – hänger det samman med kriget?” Så töntigt, okunnigt och vilseledande. Som de flesta nu vet var den ”vetenskapliga” rapport om ufo över Ukraina som valsade runt tidigare i år långt ifrån vetenskaplig och de uppgifter som lades fram där var rena skräpet.

Nu försöker alltså den ”anrika” tyska ufotidningen få sina läsare att tro att vertikalpelare, ett helt naturligt naturfenomen, är något konstigt och som kan kopplas till ufo och Rysslands krig mot Ukraina.

Framåt kvällen pratar jag med Lynn Kitei som jag känner sedan. Mufonkonferensen. Lynn är den som vet kanske mest om Phoenixljusen och vi diskuterade vad hon har som skulle kunna vara intressant för dokumentärfilmen.

Efter att jag och Anneli ätit kvällsmat, en god kassler i ugn som Anneli fixat, jobbade jag på med boken och Anneli med planeringen för Tyskland. Jag mejlade Thomas ett förslag till dagordning för UFO-Sveriges styrelsemöte den 1 oktober och när vi var överens skickade jag det till vår sekreterare som sedan ska skicka det vidare till hela styrelsen.

Kvällens teveavkoppling blev ett avsnitt ”Happy valley”. Sedan Tove Alsterdals bok till midnatt.

Loading