Föredrag för RT35 & RT20 och bokjobb

I föredragstagen.

Förmiddagen har jag ägnat åt tre saker. Skriva på boken, förbereda kvällens föredrag för RT35 i Gamla stan och att förbereda mina två framträdanden på Bokmässan i Göteborg i morgon. Det har gått rätt bra men boken måste jag skriva betydligt mer på innan den är klar. Ägnade säkert en timma åt att leta ett par bilder som ska vara med i boken och till slut hittade jag dem i en pärm där de kanske inte borde ha suttit.

Kvällens föredrag var alltså för en Round Table-grupp som jag pratat för en gång tidigare, i mars 2016. Då var ämnet destruktiva sekter något som jag kommer att diskutera med Soraya Hashim i en direktsänd podd med publik på Bokmässan i morgon klockan 19.20.

Jag plockade fram min gamla sektbok från 2014 och kunde konstatera att den fortfarande är klart intressant men lite antedaterad givetvis. Slutsåld dessutom trots att den kom i en rad upplagor. Vi får väl se om det blir någon ny version i framtiden, rätt mycket jobb om den ska uppdateras.

Anneli hängde med in till Gamla stan för att vara med på föredraget och vi var där så tidigt att vi hann gå på Science fiction-bokhandeln en stund också. En fantastisk bokhandel, otroligt välsorterad och stor. Det var länge sedan jag var där så det var riktigt kul att komma dit igen. Och många kunder strövade runt i butiken som Karin Lundwall nu är vd för.

SF-bokhandeln. Värd ett besök.

Det blev även en titt in på Comics Heaven som ligger runt hörnet och där hittade jag en Asterix som jag inte hade. ”Asterix och Gripen” hette den och är nummer 39 i serien menm när jag kom hem upptäckte jag att jag nog borde ha köpt nummer 38 också, för den saknar jag.

Eftersom vår externa föredragshållare Beatriz Villarroel hörde av sig och var tvungen att tacka nej till att komma till fältundersökarkursen av personliga skäl (vi gör ett nytt försök nästa år) så kontaktade jag Erik A W Östling istället och han är på. Så det ser ut att ordna sig med föredragshållare och Erik är ju superintressant med sin bakgrund inom religionshistoria och stora kunskaper om ufo.

Väl framme i lokalen på Kåkbrinken där jag skulle hålla mitt föredrag kunde jag och arrangörerna konstatera att det inte fanns någon vit vägg att visa mina bilder på. Så en medlem i RT35 fick ge sig av till Ikea på cykel och köpa ett lakan som han prompt levererade i tid till mötet.

Duken på plats.

Lite udda blev det eftersom lakanet fick hängas framför dörren där det också stod en liten vagn som kom att skymma delar av bilden. Men allt gick bara bra när de tjugotalet medlemmarna hade bänkat sig. Många glada återseendet blev det inte minst eftersom även RT20 var på plats visade det sig. Dem har jag pratat för fyra gånger tidigare, RT35 var det bara andra gången för.

En del av publiken.

Jag hade 45 minuter på mig och då blev det mest om en del intressantare ufofall från Sverige och så det senaste från USA plus lite om Felix Herngren-filmandet. Efteråt sa ordföranden Joachim att han nu hade förstått att detta med ufo var något att ta på allvar och något konkret. Den bästa kritik jag kunde ha fått.

Glada Round Table-killar.

Det blev många frågor efteråt och värmande applåder innan maten bars in och jag och Anneli fick hänga med på den. När RT-mötet väl började tackade vi för oss och tog tunnelbanan till Vällingby och sedan bussen hem för att packa inför morgondagen.

21.15 var vi hemma och då satte jag mig först en stund vid datorn men en timma senare var allt skrivet och packat. I morgon blir det Bokmässan. Någon ny bok blir det inte i kväll, ”Slukhål” läste jag ut i morse, och jag har flera titlar som ska inhandlas i Göteborg i morgon.

Loading