Via vacker konst hem från Bokmässan

Gott om folk.

Intresset för böcker verkar vara stort trots allt prata om att den tryckta boken lever farligt. Känns ju hoppfullt att se bilden ovan som jag tog vid 10-tiden i dag då kön fortsatte att ringla lång utanför Bokmässan.

Jag hade som uppgift att köpa Kerstin Ekmans och Mikael Niemis nya böcker åt Anneli, som inte hade något passerkort i dag. Såg en åldrig Jan Guillou navigera sig fram i Piratförlagets monter. Och hann också köpa en Lucky Luke jag själv saknade.

Jag och Jörgen.

Givetvis sprang jag på flera kända ansikten. Redan under frukosten träffade jag på Måns Gahrton från Semic och sedan under min runda på själva mässan Jörgen Jörälv som har skrivit den riktigt läsvärda boken om Delta. Jag har recenserat den i UFO-Aktuellt.

Tora Greve.

Och som vanligt var UFO-Sveriges Tora Greve på plats i en monter där hon sålde egna böcker och en del från andra, som Bertil Falk och Ahrvid Engholm. Gjorde ett par inköp där.

Mycket att se.

Men sedan var det dags för mig och Anneli att checka ut från Gothia Towers och med tunga väskor vandra till Göteborgs konstmuseum. Väl värt ett besök med klassiker som ”Karl XII:s likfärd” och Krøyers ”Hipp, hipp, hurra!” att glädjas över. Häftigt att se dem på riktigt.

Hipp, hipp, hurra!
Karl XII:s likfärd.

Efter rundvandringen i den permanenta utställningen och specialutställningen med Göteborgskoloristerna köpte vi ytterligare några böcker i shopen!

Det fick bli en långsam vandring till fyrans hållplats och därefter spårvagn till Drottningtorget där vi gick in på Centralstationen och satte oss för att äta på O’Leary’s där vi hittade ett bra hörn. Klockan 14 var det dags för mig att starta FuF-mötet för UFO-Sveriges fältundersökarforum, ett möte jag bara skulle administrera början på eftersom tåget gick framåt 15. Så jag lämnade snabbt för att gå till tåget som visade sig ha problem.

Mötet i gång.

Problemet innebär att vi får köra en omväg. När vi kommer till Hallsberg blir det att sitta kvar men tåget tar en längre väg till Stockholm för att slippa ett elfelsområde. Trodde vi! Men på vägen upp genom Sverige lyckades man laga elfelet så vi slappa allt krångel, bara lite försenade.

Jag ägnade nästan hela resan (i alla fall till Örebro) åt att tömma telefonen på bilder och sortera in dem i mappar som ska in på mina externa hårddiskar när vi kommer hem. Skönt att få det gjort. Sedan svarade jag på epost innan jag stängde av datorn.

När vi så kom fram till Sundbyberg gick vi av. Det här var ju ett tåg som stannade överallt längs vägen, till med Töreboda, så Sundbyberg blev bra för oss, då var det lätt att ta nästa pendel till Barkarby och så bussen hem.

På perrongen mötte vi en annan Bokmässebesökare, Nisse Larsson, som jag jobbat med på DN under många år. Nu är han pensionär sedan länge och det var kul att han fick syn på mig så att vi hann prata en stund innan våra vägar åter skildes.

Klockan 20.30 var vi så äntligen hemma och kunde packa upp alla böcker och annat. Anneli fixade en supergod kyckling i ugnen och sedan åt vi i lugn och ro. Jag hade hunnit börja läsa Stephen Kings ”Holly” på tåget och den blev sedan min nattlektyr efter att jag suttit vid datorn någon timma.

I säng före 23 efter en lång dag.

Loading