Bokjobb och filmning med Felix

Första scenen togs på gatan.

Förmiddagen tillbringade jag vid datorn liksom mesta tiden efter lunch fram till jag var tvungen att ge mig in till Östermalm för att filma med Felix Herngren för den kommande ufodokumentären. Men datortiden var kvalitetstid då jag jobbade med boken hela tiden och jag fick en hel del gjort vilket kändes bra.

Anneli var iväg till yogan och fick sedan åka och handla själv men jag gjorde också en snabb utflykt till Åkermyntan för att klippa mig. Det var ett tag sedan. Och så tvättade jag och hängde en maskin. Mer än så blev det inte när det gällde hushållssysslor i dag.

Försnack med John Nordling.

För mellan 15.30 och 20.45 var jag antingen på väg till, hem från eller deltog i filmningen på Östermalm. Platsen var restaurangen Halv grek plus turk där filmteamet slöt upp och så även Peo Wärring från UFO-Sverige. Jag var först och tog en kall Pepsi i väntan på de andra men när vi väl började filma ute på gatan så hade jag hellre haft något varmt att dricka, för med alla omtagningar, som det alltid blir, hann det bli rätt kyligt.

Utan att spojla så satt jag och Peo och diskuterade olika aspekter på ufofenomenet och omtagningarna bestod mest i att Felix och John hade synpunkter på vad vi skulle prata om. Som ni redan har förstått av tidigare bloggar är mycket hårt uppstyrt när det ska filmas och det gäller att inte falla i fällan att säga exakt det filmarna vill att man ska säga.

Vid baren.

Scenen på gatan var den första av tre, de övriga två togs inomhus. En vid en bardisk där teamet ville att vi skulle ha var sin öl framför oss, och en i en soffa där vi hade den avslutande diskussionen. Av allt detta arbete som tog några timmar blir det kanske tre minuter kvar till sist.

Och i soffan.

När allt var klart gav jag och Fred oss iväg till tunnelbanan och sedan skildes våra vägar på T-Centralen där jag fortsatte mot Barkarby med pendeln. Lång och knölig väg hem eftersom det blev till att byta tåg i Sundbyberg på grund av ett tidigare elfel.

Hemma hade Anneli lagat sin goda köttfärslimpa med brunsås och egen potatis och så lingon givetvis plus ett glas iskall mjölk. Så bra!

Efter maten jobbade jag en timme till med boken.

Loading