Kategoriarkiv: Naturfenomen

Fin bokdonation

Vännen Johan.

På förmiddagen fick jag iväg min sammanfattning av de olika kapitlen till min nya bok till min redaktör på Storytel. Det var på tiden. Bokmanuset är färdigskrivet men jag väntar på några korrläsningar till. En dök upp under dagen men det är andra som saknas.

Hjälpte också Göran som skriver Press-Spegeln i UFO-Aktuellt med ett gäng artiklar som jag plockade ned från nätet. Detta är egentligen Anders på AFU som ansvarar för men biblioteket är coronastängt så han kan inte gå dit och logga in på den tjänst vi har tillgång till där. En tjänst som ger många fler napp än vad jag fick nu.

Men jag ska ta mig ut en annan väg under morgondagen och hoppas då kunna fylla på med lite fler artiklar ur svensk press, det behöver Göran för att kunna skriva en vettig artikel.

Jag hjälpte också en utländsk tevekanal med bilder som AFU hade i bildarkivet. Där får vi en liten inkomst som är bra för arkivet. Varje krona är viktig för oss.

En del av arbetet med att få in pengar går ut på att rädda böcker som jag sedan säljer och i dag åkte jag till vännen Johan som hade börjat rensa i sina hyllor. Johan är en man med mycket god smak då det gäller litteratur så det jag fick med mig hem, 32 kassar, var bara bra böcker rakt av.

Själv levererade jag sex kassar med klassisk musik på cd som en liten gengåva. Skivor som jag fått efter Rolf Gohs men som jag har haft svårt att hitta en köpare till. Några få har gått iväg till bland andra Stefan men det fanns säkert 600 skivor till som Johan nu fick.

Jag blev också bjuden på nachos och kall cola i köket och det var gott!

Det är donationer som Johans som är så himla viktiga för oss. Visserligen kräver de ett stort jobb från undertecknad, inte bara köra och hämta och bära kassar utan också att gå igenom allt och bestämma vad som ska till Böckernas hus och vad som är lite mera värt och som ska säljas andra vägar.

Jag ägnade rätt många timmar åt just sorterandet vilket började i källaren och fortsatte framför Frankrike–Sverige-matchen i Nations League. Ännu en dålig match av Sverige där vi egentligen aldrig hade en chans och till slut fick stryk med 3–2. Vilket gjorde att vi åkte ur första divisionen. Men det var lika bra det. Nästa år får vi spela mot lag som vi faktiskt kan vinna över. Och det är ju mycket roligare.

Fick en länk till en ny serie med ufotema som är inspelad i Markaryd! Titta gärna på trailern här. Det råder ju ingen tvekan om att det är Sverige i alla fall.

Svarade på några mejl, tog ett par sardinmackor och ett glas mjölk och så tittade jag på ett avsnitt ”De 100”. Jo, jag och Markus testade ännu en julöl, Shepherd Neames Christmas Ale som inte var lika julig som Lagunitas till kvällsmaten. Snart dags att börja göra en lista men eftersom jag börjar jobba i morgon igen så blir det ingen ölprovning på fem dagar.

Eftersom jag haft alldeles för mycket att göra de senaste dagarna (veckorna, månaderna, välj själv) så hann jag inte ringa till min tidigare arbetskamrat Nic när han fyllde år i går, så det gjorde jag i dag istället. Allt var bara bra och han jobbade hemma som de flesta andra i dessa tider. Även om DN ser det ut som om vi få som jobbar på redaktionen ska bli ännu färre. Nytt besked om detta inom kort.

I säng före 01.

 52 total views,  1 views today