Kategoriarkiv: Naturfenomen

Dramatisk start på 2020


Himlen bjöd på en dramatisk start på 2020 när den framåt eftermiddagen lät den nedåtgående solen spegla sig i molnen. Och på samma sätt såg det ut också i Uppsalatrakten och säkert på många andra håll här i Stockholmsområdet. Så det var bara att ge sig ut och ta en bild.

Dagen började rätt sent och vi försökte sova ut. Hamnade i soffan och tittade på lite Tour de ski innan det ringde på dörren och jag fick in årets första rapport. Det var Sören Eriksson som bor i Blackeberg som kom för att berätta om ett orangelysande klot som seglat fram över himlen vid 00.03. Vi enades om att det nog var en ufoballong han sett och satte oss sedan och pratade lite vid köksbordet. Sören och jag har träffats några gånger tidigare och innan han gick fick han med sig ett exemplar av UFO-Aktuellt.

Vi tog det rätt lugnt i dag. Tittade på ”Harry Potter”, ”Vår tid är nu”, sorterade ufopapper och bilder, åt macka med julskinka och pratade med Raili. Och så ringde de från DN och ville använda min film på den röda himlen och det gick givetvis bra.

Klockan 23 var det läge att börja packa ihop och flytta in till datorn en stund för att se vilka tre namn som har dragits som vinnare av Sveriges Radio i UFO-Sveriges Musikhjälpen-insamling. När jag sett vilka tre det blev mejlade jag ut tre frågor till var och en av dem. den som har flest rätt vinner första pris och så vidare. Blir det lika kommer vi att lotta.

7.138 kronor kronor vi in till slut och det känns helt okej.

Passade också på att beställa två exemplar av Karl-Egon Wikströms ”Utomjordingar och det okända, ett till mig och ett till AFU. En bok som bara finns som print-on-demand. Hjälpte också en brittisk ufolog med några bilder till en artikel om AFU som kommer i ASSAP:s tidskrift Seriously Strange. Skriven av lioner Beer efter hans besök på AFU i somras.

Sören Eriksson på besök.

 239 total views