Dagsarkiv: 20 november 2018

Konspirationsfrukost


Efter en natt på Piteå Stadshotell grep jag mig an frukosten som var helt okej men med få alternativ. Nu ska jag inte klaga då det fanns bacon och äggröra, men tyvärr inga vita bönor, så jag överlevde. När jag satt där och lät mig väl smaka hörde jag en diskussion om konspirationsteorier med fokus på månen några bord bort så efter ett tag gick jag helt enkelt dit och berättade att detta var någon jag kunde och gärna berättade om.

Det slutade med att jag under tjugo minuter berättade och svarade på nyfikna frågor från tre musiker som var i stan för att spela. Ingen av dem var någon konspirationsnisse men de hade saker som de undrade över och de luckorna kunde jag fylla. Lite folkbildning så här på morgonen.

Efteråt gick jag en sväng på stan, köpte två exemplar av Piteå-Tidningen som hade mig och mitt föredrag på förstasidan och på en helsida inne i tidningen. ”UFO-expert drog fullt hus” var rubriken på Nöje & Kultur-sektionen.

Fint väder med sol och lite lagom kyla. På bilden ovan ser ni mig utanför Stadshotellet strax innan flygtaxin kom och hämtade upp mig för att köra till Kallax i Luleå.

Återigen hade jag plats 1A, längst fram till vänster. Det är verkligen inte ofta jag har suttit där genom åren men platsen är bra eftersom det är gott om benutrymme och man kommer av planet snabbt. Nu var det visserligen tjockt med folk och när jag väl kom ombord så fanns det ingen plats kvar till min väska förrän flera fack längre bak.

Medan jag väntade på att flyga satt jag i taxin och sedan på flygplatsen och svarade på Facebookinlägg. Har blivit tillagd i en liten minigrupp där några som är lätt kritiska till UFO-Sverige kan ställa direkta frågor till mig. En bra idé som nyvunna Facebookvännen Anna har fixat.

På Arlanda mötte Niklas med bilen och jag tog över ratten och släppte honom i Husby så att han kunde ta tunnelbanan till kören på Aftonbladet. Själv hade jag lovat hjälpa honom hämta ut ett paket med en bok som jag efter viss förvirring upptäckte hade skickats till en kiosk i Barkarby som vi aldrig tidigare fått någon post levererad till! Därmed har vi alltså tre olika utlämningsställen för paket. Det var faktiskt bättre för.

Nästa anhalt blev Elgiganten där en av våra nya datorer blivit klar och färdiginstallerad. Plockade upp den och kunde sedan äntligen komma hem strax efter 17.

Anneli fixade wienerkorv med bröd och mos (mums!) och sedan såg vi på ”Vår bästa tid” och så när Sverige slog ett illa dåligt Ryssland i fotboll med 2–0. Men resten av kvällen har jag fortsatt kopiera över filer till nya NAS-enheten (är framme vid bokstaven K nu), svarat på mejl och hjälpt en kollega i England, svarat på facebookinlägg och hängt tvätt.

Men framför allt skrev jag ihop texten till de två olika inbetalningskort som ska följa med nästa nummer av UFO-Aktuellt till prenumeranterna.

En macka vid 00.30-tiden satt bra och sedan var det sängen efter 01.

Flygplatsen i förgrunden och Luleå lite längre bort.

Artikeln i dagens Piteå-Tidningen.

 310 total views